Çorum'un İskilip ilçesinin en eski okullarından olan İskilip Lisesi'nde 44 yıldır eğitim-öğretim sezonunun başında okul birincisi olan öğrenciye verilen Osman Çağıl Ödülü bu yıl okulu birincilikle bitiren Sibel Palaz'a verildi.
Okul bahçesinde düzenlenen ödül törenine Jandarma Komutanı J. Yzb. Hakan Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, Emniyet Müdürü Ferhat Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 2011-2012 eğitim-öğretim sezonunu ödül töreniyle açan öğrenciler geçtiğimiz sezon okulu dereceyle bitiren arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Törende bir konuşma yapan okul birincisi Sibel Palaz, başarısının sırrının çalışmakta olduğunu söyleyerek bütün arkadaşlarına düzenli çalışmayı tavsiye etti. Ardından konuşan okul Müdürü Necati Bayat'da öğrencilerinin yeni eğitim-öğretim sezonuna başlayarak Osman Çağıl Ödülü'nü almaya aday olduklarını belirterek, yeni sezonda başarılı olabilmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Konuşmaların ardından okul birincisi olarak Osman Çağıl Ödülü'nü almaya hak kazanan Sibel Palaz'ın ödülünü Jandarma Komutanı J. Yzb. Hakan Durmuş verirken, okul ikincisi Zekeriya Sarı'ya ödülü Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, okul üçüncüsü Cihan Mehmet Doğan'a ise ilçe Emniyet Müdürü Ferhat Çetinkaya tarafından verildi.
1967 yılından bu yana öğretmen Osman Çağıl adına Çağıl Makine tarafından verilen ödül bu yıl 44. kez verildi. İskilip Lisesi Müdürü Necati Bayat, her yıl bu ödülü veren Çağıl Makine Yönetim Kurulu Mehmet Çağıl'a teşekkür etti.