Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Ahmetçe köyünde evlerinde çatlaklar oluşan köylüler ölüm korkusuyla yaşıyor. Köylüler defalarca yardım istemelerine rağmen herhangi bir çalışma ve çözüm bulamadıklarından yakınıyor.

Ahmetçe Köyü’ndeki 9 evde çatlak bulunurken, bu evlerden bir tanesinin ağır hasarlı olduğu için oturulamaz raporu bulunuyor.

Öte yandan köye 10 yıl içerisinde iki kez cami yapılmış.

Yetkililerin köyde yaptıkları incelemede çatlakların usta hatasından kaynaklandığının kendilerine ilettiklerini ifade eden köylüler, evlerde çatlamaların usta hatasından değil, köyde meydana gelen heyelandan oluştuğunu savundu.

Yıllardır heyelanla mücadele ettiklerini ifade eden köy sakinleri, yetkililerin köylerine gelip gittiğini ve zarar gören 9 ev için usta hatası gerekçe gösterilerek, hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Evlerinde oluşan çatlak ve kaymaların her geçen gün arttığını da dile getiren vatandaşlar, ölüm korkusu ve tedirginlikle yaşamaktan geceleri rahat uyku uyuyamadıklarını belirtti.

Yetkililer tarafından bir an önce çözüm getirilmediği takdirde birkaç yıla kadar evlerin tamamen yıkılacağını kaydeden köylüler, göz göre göre ölüme terk edildiklerini savundular.

Kendi çabalarıyla evlerde tamirat yapmaya çalıştıklarını söyleyen köy sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Öte yandan Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından köyde incelemeler de bulunuldu.

Bu inceleme sonucunu olumsuz yönde alan Ahmetce köyü sakinleri, her geçen gün evlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle tedirgin yaşıyor.

Köy sakinlerinden evine oturulamaz raporu verilen Elmas Çakmak, “Evlerimiz de geceleri uyuyamıyoruz. Her geçen gün duvarlar da belirgin çatlaklar oluşuyor.

Evimiz her geçen gün çöküyor. Maddi açıdan farklı bir yere ev yapma imkanım yok. Yıkılma tehlikesi her geçen gün artan evim için acil çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi. Başka bir köy sakini Ayhan Çakmak ” Bu köy gün geçtikçe kayıyor. 9 evde çatlak var acil olarak evlerin birisi diğerlerine göre hızla kayıyor ve belirgin çatlaklar oluşmaya devam ediyor. Biz yetkililerden acil çözüm istiyoruz” dedi.