Çorum’un İskilip Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Zeynep Yenilmez’in “Memleket Havası” isimli ilk kitabı yayımlandı.

Muğla Bilim Sanat Merkezi öncülüğünde Türkiye genelinde düzenlenen “Öykü Öykü Türkiye’m” projesine katılan İskilip Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Zeynep Yenilmez yazmış olduğu “Memleket Havası” isimli öyküsü jüri tarafından değerlendirmeye alınarak proje adına çıkan kitapta basıldı.

Ortaokul öğrencilerinin katıldığı, her öğrencinin yaşadığı ili tanıtan bir öykünün anlatıldığı yarışmaya Türkçe Öğretmeni Yağmur Yılmaz’ın danışmanlığında katılan 11 yaşındaki Zeynep Yenilmez, “Memleket Havası” adlı öyküsünde İskilip dolmasını, düğünlerini, el sanatlarını en önemlisi İskilip insanının sıcaklığını, samimiyetini kaleme aldı.

Eş zamanlı olarak Aydın, Yalova, Amasya, Adana, Eskişehir, Sinop, Muş ve Hakkari gibi yurdumuzun birçok şehrinde İskilip’in ismi ve gelenekleri tanıtıldı.

En büyük hayali yazar olmak olan Zeynep Yenilmez, böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Zeynep Yenilmez, yazarlık yolundaki ilk imzalarını atarken ilkokul öğretmeni Filiz Gökbulut’u da unutmadı. İmzalı kitabını öğretmenine verirken ikili arasında duygulu anlar yaşandı.

Zeynep Yenilmez’in bu başarısı, taşıma merkezi olan İskilip Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki diğer öğrencilere de umut oldu.

Proje sayesinde öğrenciler hayallerinin çok çalışarak gerçekleşebileceğinin farkına vardı.

Yazar adayının sınıf arkadaşlarıyla yapılan röportajı okul panosunda sergilendi.

Yapılan röportajda Zeynep “kendimi ilk defa bu kadar önemli hissettim. İyi bir yazar olmak için daha çok çalışacağım” dedi.

Zeynep Yenilmez’in ailesi ile yapılan görüşmede kızlarıyla gurur duyduklarını söylediler.

Özellikle babası kitabın basım aşamasında kızının kitabını sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi. Ayrıca ailesi kızlarına her koşulda destek olduğunu böyle bir fırsatı çocuklarına sunduğu için öğretmenine teşekkür ettiğini belirtti.

Yurdun dört bir köşesinde “Öykü Öykü Türkiye’m” projesi büyük ilgi ve destek gördü.

Birçok belediye, şehirlerinin tanıtımına çocuk kalbi ve kalemiyle katkıda bulunan proje kitabının 2. baskısını talep etti. İdari amirlerinin de çok beğenisini kazanan projede emeği geçen öğrenciler ödüllendirdi.

Okul idaresi, projeye danışmanlık yapan Türkçe Öğretmeni Yağmur Yılmaz’a ve öykü yazarı Zeynep Yenilmez’e okullarının ismini böyle güzel bir projede yer almasını sağladıkları için teşekkür etti.

Proje ülke genelinde yankı uyandırdı. YEĞİTEK Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, Proje kurucusu Burcu Hızır’ı bizzat arayarak tebrik ederken, İskilip Atatürk Ortaokulu’nun adının da geçtiği proje ile ilgili rapor istedi.

“Öykü Öykü Türkiye’m” kitabı; Karadeniz’in en büyük kitap fuarı TÜYAP’ta da 20-25 Şubat tarihlerinde Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü standında görücüye çıkacak.

Projenin bundan sonraki aşaması olan Çorum ayağında ise Zeynep Yenilmez’in yazarlık duygusunu derinlemesine hissetmesi için imza günleri düzenlenecek.