Osmancık’ta önceki gün Kızılırmak Nehri’ne uçan kamyonette bulunan 63 yaşındaki Ayşe Çakmak’ın cansız bedeni, olay yerinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulundu.
Salı günü, İstanbul’dan Samsun yönüne giden 55 yaşındaki Şerafettin Çakmak yönetimindeki 52 K 3055 kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu Kızılırmak Nehri’ne uçtu. Sürücü Çakmak kendi imkanları ile kamyonetten çıkıp yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, yanında bulunan ağabeyinin eşi Ayşe Çakmak ise suda kaybolmuştu.
Aralıksız süren arama çalışmalarında aynı günün akşamı kamyonet olay yerinden yaklaşık 1 kilometre aşağıda sulara gömülmüş bir şekilde bulundu.
Kızılırmak’a düşen kamyonet çok hasarlı, hurdaya dönmüş bir şekilde Kızılırmak’tan çıkarıldı. Aracın içinde kayıp şahsa rastlanmadı.
Samsun, Amasya, Çorum ve Sinop’un Durağan ilçesinden gelen, Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerine bağlı balık adamlar, motorlu botlar ile Kızılırmak’ı karış karış aradılar.
2 gündür yoğun bir şekilde çalışan ekipler Kızılırmak üzerinde çok sayıda bent ve taşların bulunduğunu belirterek suyun akıntılı olması ve hızlı akmasının aramaları zorlaştırdığını kaydettiler.
Arama kurtarma çalışmalarına devam eden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bugün Çakmak’ın cansız bedenine ulaştı. Çakmak’ın cesedi, kamyonetin nehre uçtuğu yerden yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Kargı İlçesi Karabürçek Köyü mevkiinde ırmak kenarındaki ağaç dallarına takılmış halde köylüler tarafından bulundu.
Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından sudan çıkarılan Ayşe Çakmak’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.