İYİ Partililer İskilip’te düzenlenen iftarda biraraya geldi.

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleriyle ilgili seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Çorum İl yönetimi, İskilip’te partililer ile birlikte oruç açtı.

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine; İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Yiğit, Disiplin Kurulu Başkanı Muhsin Kocasaraç, İYİ Parti Milletvekili Adayları Fatih Mehmet Arslan, Abdullah Karaman ve Sefer Yılmaz, iyi Parti İskilip İlçe Başkanı Ömer Sardonat, Sungurlu İlçe Başkanı Fazlı Koçak, CHP ile SP ilçe başkanları, İskilipli olan Doğru Yol Partisi Ankara İl Başkanı Hasan Güler ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

İskilip, AK Parti’ye oy verirse köy olur

İYİ Parti Çorum Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan, İskilip’in son 3,5 yılda 4 bin kişi göç verdiğini belirterek, “İskilipliler AK Partiye yüzde 60, yüzde 70 oy verirse 5 yıl sonra İskilip’in köy olma ihtimali çok yüksek” dedi.

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan, milletvekili genel seçimlerinin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin esasında 2019 yılının Kasım ayında yapılacağını ancak iki temel nedenle 2018 yılı 24 Haziran tarihine alındığını kaydetti.

Arslan, “İki temel nedenin birincisi, İYİ Parti’nin seçime girememesi amaç edildi. İkinci sebep ise 16 yıllık AK Parti hükümdarlığında yaşanılan buhran ile seçim ortaya çıktı” sözlerini kaydetti.

EKONOMİ KÖTÜYE GİTTİĞİ İÇİN DÖVİZ YÜKSELDİ

Döviz yükseldiği için ekonominin kötüye gitmediğini, ekonominin kötüye gittiği için dövizin yükseldiğinin altını çizen Arslan , “Dövizin yükselmesini AK Parti dış güçlere bağlıyor. AK Parti hükümdarlığında enflasyon patladı, işsizlik sınırı patladı” ifadelerinde bulundu.

Arslan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“ŞEREF BORCUMUZ OLSUN”

Parti, 16 yıl önce halka verdiği sözleri tutmadı. Verdiği sözleri tutmamanın altında ezildiği yetmez gibi 16 yıldır iktidardayken yolsuzlukları kaldırmak varken hukuku katletti. Ama İskilip AK Parti’ye yine yüzde 70’in altında oy vermedi.

AK Parti İskilip’e doğalgazı 5 yılda ancak getirdi. İskilip-Çorum yol çalışmasını bir başlattılar bir bitirdiler, 3 km yolu dahi yapamadılar. AK Parti, İskilip’e hak ettiğinin altında hizmet verdi. İskilip’e, Bayat’a yatırım yapmadılar, ilçelerimiz köyleşir hale geldi.

İskilip, son 3,5 yıl içerisinde 4 bin kişi eksildi. İskilipliler, AK Parti’ye yüzde 60, yüzde 70 oy verirse 5 yıl sonra İskilip’in köy olma ihtimali çok yüksek. Bu göçü tersine çevirmek şeref borcumuz olsun. İskilip, Bayat, Oğuzlar ve Uğurludağ’ı ayırt etmiyoruz. İlçelerimiz kalkınsın. İskilip’te tarım var. İskilip’in kalkınması için yol lazım, fabrika lazım. Çiftçinin desteklenmesi gerekiyor.

“OLAĞANÜSTÜ HAL DEVAM ETTİKÇE TÜRKİYE GELİŞEMEZ”

AK Parti’nin ipe sapa gelmez uygulamaları ve Türkiye’nin olağanüstü hal şartlarından dolayı ülke gelişmiyor. Türkiye olağanüstü hal ile yönetilmeye devam ettiği müddetçe de gelişemez. Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmez, Türkiye’nin içindeki yatırımcılar, hukuki güvenliği görmediği sürece Türkiye’ye yatırım yapmaz. Hukukun olmadığı bir ülkede hiç kimse yatırım yapmaz, hiç kimse üretime geçmez.

AK Parti 16 yıldır inşaat yapıyor, yaptığı inşaatlarla bu ülkeyi sayısal olarak büyüttüğü fakat Türkiye’nin işsizlik sorununu çözmediği ortaya çıkmıştır.

AK Parti’nin politikaları neticesinde ülke, mercimekten nohuta, etten samana her şeyi ithal eder hale geldi. Cumhurbaşkanı, samanı ithal ederken yerli otomobil yapacağını iddia ediyor.”