İskilip’te Halk Eğitimi Merkezi Eski Müdürü Metin Alkan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

İskilip Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürleri Fatih Okumuş, Bilal Erğan ile İskilip merkez ve köy okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.

15 Ekim 2019’da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama yönetmeliğinin yayınlandığı ve yönetmeliğe göre 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinliklerinin bir haftaya yayıldığının açıklandığı söyleşi yoğun ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun söyleşinin başında kısa bir açılış konuşması yaparak Metin Alkanı tanıttığı konuşmasında Metin Alkan ve İskilip Halk Eğitimi Merkezi’nin birbiriyle bütünleşiğini belirtti.

Metin Alkan’ın başarılarla dolu bir meslek hayatının olduğunu başarılarını devletin de gördüğünü bu sebeple hayatta ve görevi başında iken bir okul müdürüne kendi görev yaptığı okula isminin verilerek onurlandırıldığını ifade eden Atcıoğlu, Metin Alkan bu durum nedeniyle bir ilki yaşamıştır dedi.

İskilip Eğitimi Merkezi’nde 29 yıl müdürlük yaptıktan sonra yaş haddinden emekli olan Metin Alkan öğretmenlere halk eğitimi merkezinin eski halinden bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.

Söyleşisinde müdürlük görevinin başında türlü zorluklar geçirdiğini ancak birlikte çalıştığı arkadaşların gayretleri ve çalışmada gösterdikleri azim ve gayretle bugünlere gelindiğini anlattı.

Öğretmenlerin ilgiyle takip ettiği söyleşi sonunda İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu Metin Alkan ve öğretmenlere teşekkür etti.