Çorum’un İskilip İlçesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sene sonu karne dağıtım töreni, Erenler Cumhuriyet Ortaokulu, Erenler İmam Hatip Ortaokulları ile ana sınıfında gerçekleştirildi.

Karne dağıtım töreni Erenler Cumhuriyet Ortaokulu ile Erenler İmam Hatip Ortaokulları ile ana sınıfında yapıldı. Törene İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han ve eşi, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İskilip Jandarma Komutanı J. Teğmen Ziya Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Okul Müdürü Mehmet Fidan ile müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

İskilip Kaymakamı Harun Reşid Han, okul ile ilgili bilgileri alarak Z-kütüphaneyi gezdikten sonra karne heyecanını yaşayan öğrencilere yaptığı konuşmasında liselere geçiş sınavı ile eğitim öğretim hususunda tavsiyelerde bulundu. Karnesini alan tüm öğrencileri kutlayarak, karne notları ne olursa olsun morallerini bozmamalarını ve tüm öğrencilerin tatillerini iyi değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Kaymakam Han, iyi bir tatil geçirmelerini diledi.

Han, törene katılan öğrenci velileri anne ve babalara da seslenerek öğrencilerine not esaslı değerlendirme yapmamaları uyarısında bulundu. İskilip Kaymakamı Harun Reşid Han, “Velilerimizden karne notları nasıl olursa olsun evlatlarını sevdiklerini onlara hissettirerek kendilerini geliştirmeleri için destek olmalarını, okul ve öğretmenlerle her zaman sıkı bir işbirliği içinde bulunmalarını arzu ediyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ise “ilçemizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretim gören 5300 öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline çıkacaklardır. Karne sonuçları ne olursa olsun tüm öğrenciler tatili yaşamalıdırlar. Karnelerini alacak öğrencilerimizin sevinçlerine ortak olmalı, beklenmedik karne sonuçları için yapılacak tedbirler üretilmelidir. Öğrencilerimize, velilerimiz de hoşgörülü yaklaşmalı tepkili ve şiddet içeren tutum ve davranışlardan uzak kalmalıdırlar. Tüm öğrencilerimize eğitim çalışanlarımıza ve ailelerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Törende bütün öğrencilere karneleri, Kaymakam Harun Reşid Han ve eşleri, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İskilip Jandarma Komutanı J. Teğmen Ziya Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Okul Müdürü Mehmet Fidan tarafından dağıtılırken, anasınıfı öğrencilerine çeşitli hediyeler de verildi.