İskilip’te 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program İskilip Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, Belediye Başkanı Recep Çatma, Garnizon Komutanı Per. Atğm. Erkan Ulukaya, Jandarma Komutanı Teğmen Ziya Balcıoğlu, Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan video gösterisini İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuma takip etti.

Öğrencinin gözyaşlarıyla okuması salondakilerin de duygulanmalarına sebep oldu. Programda İstiklal Marşının okunması davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.

‘Günümüzden Mehmet Akif Ersoy'a mektup yarışmasında birinci olan Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nur Bahar Yurttaş’ın mektubu okunduktan sonra öğrenciye İlçe Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan tarafından ödül verildi.

Tören Mehmet Akif şiirlerinin okunması ve oratoryo gösterisiyle devam etti.

Öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirilen müzikler ve marşların okunmasının ardından tören sona erdi.