Çorum'un İskilip İlçesinde 19 Mayıs kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen program Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürü V. ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu'nun çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İskilip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi.

Kutlamalara Belediye Başkanı Recep Çatma, Hitit Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Teğmen Ziya Balcıoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü V. ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Türk gençliğini temsilen bir öğrenci konuşma yaptı. Okul Müdürü Ali Osman Sarı'nın selamlama konuşmasının ardından günün anlam ve önemi için konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu; “Dikkatli olunuz eskiden karşınızdaki görünür düşmanlar, günümüzde görünmez, hainleşmiş yüzleri ile karşımıza çıkmaktadırlar" diyerek gençleri uyardı.

Atcıoğlu, "Bu güzel topraklar, bizlere vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Gün istiklal günüdür. Samsun'da kurtuluş meşalesinin tutuşturulduğu, yakıldığı gündür. Bugün 19 Mayıs; Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bayram ve Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür. Şehitlerimizin kanları ve analarımızın gözyaşlarıyla sulanmış bu aziz vatanımızı… istiklalimizin sembolü olarak gökyüzünde dalgalanan şanlı bayrağımızı,… inancımızın sembolü olarak minarelerimizden yurdumuza dalga dalga rahmet yayan ezan seslerimizi sonsuza dek yaşatmak için, canımızı seve seve bu uğurda vereceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden Çanakkale, Kurtuluş savaşı, 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıldönümünü tebrik ediyorum " dedi.

Kutlama programında öğrenciler tarafından okunan şiirler, halk müziği sunumu, oratoryo sergilenmesiyle devam etti. Ayrıca halk oyunları ekibinin gösterisi, güreşte il ve Türkiye dereceleri elde eden öğrencilerin güreş gösterileri ve okçulukta il derecesi elde eden öğrencinin gösterileri renkli görüntülere neden oldu.

Tören 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, liseler arası futbol ve voleybolda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim