İstiklal Marşı'nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 82'inci yıldönümü İskilip’te iki ayrı ile düzenlenen programla ile dualarla anıldı.

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programlara İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürü Bilal Erğan, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve farklı okullardan öğrenciler katıldılar.

Anma programlarına konuşmacı olarak katılan Çorum Kültür Turizm İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Çorum Devlet Tiyatro Salonu Müdürü Osman Yüztgenç, konferansa katılanlara Mehmet Akif Ersoy’un sadece istiklal marşı şairi olduğundan değil, O’nun hayatını, dünya görüşünü, vatanı ve milleti için yaptıklarını anlattı.

Ersoy’un İslami yaşantısı, tanıdığı ya da tanımadığı kişilerle olan sosyal ilişkilerinden de bahseden Yüztgenç, Milli Mücadele'nin manevi mimarlarından Mehmet Akif Ersoy'un şair, öğretmen, veteriner hekim, vaiz, hafız, güreşçi ve siyasetçi olarak bilindiği vurgulandı.

Vatanına, bayrağına, sanatına ve her şeyden önemlisi insan olmanın sorumluluğuna yakışır bir ömür süren Mehmet Akif'i iyi okumak ve anlamak gerektiği ifade eden Yüztgenç, konferanslarda Akif’in İstiklal Marşı müsabakasında sergilediği onurlu duruş ve hayatına dair birçok kesit, yaşadığı hayat karşısındaki sağlam duruşunun güzel örnekler olduğu hatırlatıldı.

Konferanslarda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atcıoğlu da öğrencilere çeşitli uyarılarda bulunarak, gençliğin asımın nesli olması, milli ve manevi değerlerinden ilham alan, vatanına milletine bağlı kişiler olarak yetişmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikâyesinin anlatıldığı esnada duygulu anların yaşandığı, ders niteliğinde öğrencileri etkilediği görülen konferans sonunda konuşmacı Osman Yüztgenç’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından hediye takdim edildi.

Yüztgenç daha sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atcıoğlu ile birlikte Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İskilip Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve Erenler Cumhuriyet Ortaokulu’nu gezdi.