Çorum’un İskilip İlçesi’nde elverişsiz hava koşullarının neden olduğu sıkıntılardan dolayı adeta elektrik çilesi yaşanıyor.
Çorum merkezinde yağış olmasa da, bazı yüksek kesimlerde hava muhalefeti bir takım problemleri beraberinde getiriyor. 
İskilip yolu üzerinde bulunan Harami ve Cerit bölgesinde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don yaşanıyor. Görüş mesafesinin de çok zayıf olduğu bu bölgede trafik ulaşımının yanısıra başka sıkıntılar da meydana geliyor.
Dün akşam da bölgede don nedeniyle bazı elektrik direklerinde devrilme ve tellerde kopmalar oldu ve bundan dolayı da bölgede elektrikler kesildi.
Pazar akşamı saat 22.00 sıralarında İskilip İlçe merkezi başta olmak üzere bağlı onlarca köye bugün öğle saatlerine kadar elektrik verilemedi. Öğle saatlerinde elektrik arıza ekibinin yaptığı çalışmalar neticesinde elektrik verilmeye başladı, ancak başka bölgelerde de benzer arızaların meydana gelmesi üzerine sık sık kesinti yaşandı. Ekiplerin de hava muhalefeti nedeniyle meydana gelen arızaları tespit ve giderilmesi konusunda büyük sıkıntı yaşadıkları öğrenildi.
Bu arada, dünkü ve bugünkü kesintilerden dolayı başta İskilip olmak üzere çevre ilçeler Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar ve Dodurga’ya bağlı bazı köylerde de uzun süre elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.
Diğer yandan İskilipliler, gazetemizi arayarak yaşadıkları elektrik sıkıntısından dolayı tepkilerini dile getirdiler.
Yaklaşık bir haftayı aşkın süredir, aralıklarla elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten İskilipliler, bu kesintilerin bazı günlerde günde 8-10 sefer gerçekleştiğini, sürekli olmasından dolayı da elektrikli aletlerde arızaların meydana geldiğini vurguladılar.
Bugün yaşanan elektrik kesintisinde ise, resmi kurumlarda jeneratörlerin yetersiz kaldığı, bazı kurumlarda jeneratör olmadığı için işlemlerin yapılamadığını anlatan vatandaşlar, “Eczaneye gidiyoruz, elektrik olmadığı için eczacı ilaç veremiyor. Belediye başta olmak üzere bazı kurumlarda jeneratör olmadığı için işlem yaptıramıyoruz. Her şeyin elektriğe bağlı olduğu bir çağda böylesi sıkıntının yaşanıyor olması düşündürücüdür” diye tepkilerini dile getirdiler.
Vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle yapamadıkları ve günlü yapmak zorunda kaldıkları işlemler için de Çorum’a gitmek zorunda kaldıklarını sözlerine eklediler.