İskilip’te 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle ve hazırlanan programlarla kutlandı.

Programın İlk Bölümünde İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, daire amirleri ve ilçede görev yapan tüm okul yöneticileri ile öğretmenlerin katıldığı çelenk sunma töreninde İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Çelenk sunulmasından sonra günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe kutlama program İskilip Öğretmenevi Konferans Salonunda İskilip Danişmend Fen Lisesinin hazırladığı etkinlikler ile devam etti.

Kutlama programına İskilip kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, Garnizon Komutanı Jandarma Personel Asteğmen Erkan Ulukaya, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Abduladir Özdemir, Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ziya Balcıoğlu, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer, idari amirler, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İskilip'te görev yapan tüm öğretmen ve okul yöneticileri ile misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu öğretmen ve öğretmenliği konu eden bir konuşma yaptı.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmenlerin İskilip Danişmend Fen Lisesi Almanca Öğretmeni Burak Bilgili eşliğinde yemin töreni yapmaları ile devam eden etkinlikte, emekli olmuş öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından hizmet şeref belgesi ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

Emekli öğretmen Mustafa Güneş yaptığı konuşmasında günümüz ve geçmiş öğretmenlik pozisyonu ile yaşanılan sıkıntılar ve okullardaki yenileşmelerden bahsetti.

İskilip Danişmend Fen Lisesi öğrencilerinden oluşturulan koro sevilen şarkıları söyledi. Oratoryo ise öğretmen ve öğretmenlik konulu sunumu gerçekleştirdi.

Okunan şiirler, Akşemseddin Anadolu Lisesi folklor ekibinin halkoyunları gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Şehit olan öğretmenler için hazırlanan sinevizyon ise katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Öğretmenler anısına tüm ilçeyi kapsayan yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri İskilip kaymakamı Beyazit Bestami Alkan ile idari amirler tarafından verildi.

İskilip öğretmenevi yemek salonu ile lokal kısmında bütün idareci ve öğretmenlere, idari amirlere, sivil toplum kuruluşları ile misafirlere günün anısına İskilip Dolması ikramı gerçekleştirildi. Törene katılan misafirlere karanfil dağıtımıyla tören sona erdi.