İskilip ilçesinde beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikaları verildi.

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okullar ödüllendirildi.

İskilip ilçesinde geçen yıl yapılan denetimlerle 23 okul ve 4 pansiyon beyaz bayrak sertifikası almıştı.

Ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması düşüncesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedefi gözetilerek denetimleri yapılan okullara da beslenme dostu okul sertifikası verildi.

Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası almak için müracaat eden okullardaki denetimler Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ve Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından yapılırken denetimler de Yönetim Faaliyetleri, eğitim faaliyetleri ve farkındalığı arttırma, okul sağlığı hizmetleri, destekleyici okul çevresi oluşturma

ve fiziki koşullar ile okulların çevresi, bahçesi, su deposu, kütüphanesi, spor salonları, kantinleri, tuvalet ve lavaboları denetim formunda belirlenen puanlama sistemine göre değerlendirilerek yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında gerekli hijyen şartlarını sağlayarak beyaz bayrak alan kurumların sertifika, beyaz bayrak ve pirinç levhaları ile beslenme dostu okul sertifikası İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda verildi.

Programa İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Okumuş ile okul - kurum müdürleri ile müdür yardımcıları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, törende bir konuşma yaparak beyaz bayrak ve beslenme dostu okul bilgilendirmesi yapan slayt gösterisinde bulundu.

Atcıoğlu, beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alan okulları kutladı. İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han yaptığı konuşmasında okul müdürlerine eğitim öğretimde önemli olduklarını hatırlatarak yapacakları projelerde yardımcı olacağını, öğrenci ve okul başarısından sorumlu oldukları uyarısı yanında milli eğitim camiasından beklentilerini ifade etti. Kaymakam Han, yazışmalar, geziler, izinler vb resmi işlerde gördüğü farklı uygulanan iş ve işlemlerin mevzuatına uygun ve eşgüdüm içerisinde olmasını istedi.

Han, samimi havada gerçekleşen konuşmasından sonra sertifikası olmayan okullara başvurmaları uyarısında bulundu.

Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alan okulları kutlayan İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han, sertifikaları okul yöneticilerine dağıttı.