İskilip'te Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İskilip Ulu Camii önünde Ahilik Haftası nedeniyle hazırlanan kutlama programı, törene katılanlar ve ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Ahilik Haftası çerçevesinde organizasyonunu İskilip Kaymakamlığı, Belediye başkanlığı, İskilip Meslek Yüksek okulu müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasının birlikte yaptığı etkinlikler renkli görüntüler ortaya çıkardı..

İskilip'te ahilik haftası kutlamaları katılanları mutlu etti. İskilip'te emektar esnaflar günümüz esnaflarıyla bir araya geldiler.

Çok fazla davetlinin katıldığı törene İskilip Kaymakam Vekili Yavuz Akyol, Garnizon Komutanı Per. Ast Erkan Ulukaya, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip MYO yetkilileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, İskilip esnaf ve sanatkarları, İskilip halkı ile davetliler katıldı.

İskilip Ulu Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif sonrası saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Ahilik teşkilatının önemine ve tarihine vurgu yaptı.

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, İskilip Esnaf Odalarını temsilen İskilip Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Uslu, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ile İskilip İlçe Kaymakam V. Yavuz Akyol sırasıyla Ahilik Haftası’nın anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Yoğun katılımın olduğu kutlama programı ilçenin emektar esnaflarına plaket takdimi, şiir okunması, İskilip ilçe müftüsü Nurettin İçtürer tarafından Ahilik duasının yapılması, İskilip Halk Eğitimi, ilçedeki mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile ilçedeki meslek alanlarına ait serginin gezilmesi gibi farklı etkinliklerle devam etti.

Tören alanın hazırlanmasında İskilip belediyesinin büyük katkıları olduğu programın sergi bölümünde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile diğer oda başkanlıkları İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile ilçe esnafları ürünlerini sergilediler.

Programa ilaveten İskilip'te esnaflık yapan ancak meslekleri dışında özel yetenek ve uğraşılarla hazırlanan Hüseyin Kolay'ın rölyef sergisi ile Hikmet Güleroğlu'nun ahşap çalışmaları katılımcıların beğeni ve ilgisini çekti.

Bu yıl ilçede üçüncüsü kutlanarak gelenekselleşen Ahilik haftası hazırlıklarına başta kaymakamlık belediye başkanlığı milli eğitim müdürlüğü oda başkanlıkları ile diğer kamu ve özel kurum kuruluşlarca katkı sağlandı.

Ahilik haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara ekmek ve helva ikram edildikten sonra İskilip Kaymakam Vekili Yavuz Akyol, Belediye Başkanı Recep Çatma ve beraberlerindeki heyetle birlikte esnafları ziyaret edip ahilik haftalarını kutladılar.