İskilip’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü İskilip imam hatip lisesinin hazırladığı programlarla kutlandı.

19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesinin başlamasının 100. Yılı nedeniyle İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından coşkulu bir kutlama programı hazırlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilk olarak, sabah saat 09.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Çelenk sunma töreninde, İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Süleyman Atcıoğlu, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengini koydu.

Çelenk konulmasının ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalara İskilip imam hatip lisesinin bahçesinde hazırlanan programla devam edildi.

Kutlama Programına İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, Garnizon komutanı Per. Astğ. Fatih Cura, Belediye Başkanı Ali Sülük, İskilip MYO Müdür Yardımcısı Abdulkadir Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Teğ. Ziya Balcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, diğer daire amirleri, öğrenciler ile İskilip halkı katıldılar.

Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı.

Konuşmada Atatürk’ün Samsun’a gidişi ve tarihi süreç anlatıldı.

Zor şartlar ve elde edilen başarıların gençliğimizin hafızasında yer etmesi ve unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Programda sergilenen öğretmen ve öğrencilerin sunduğu Şiir Dinletileri, 19 Mayıs konulu Oratoryo gösterisi, Okçuluk gösterisi, Güreş gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi.

Ayrıca ilçenin okullarında öğrenci olup ve İskilip güreş eğitim merkezinde okul sporları ve belediye adına yarışmalara katılan ve il, bölge yanında Türkiye 1.likleri ile diğer dereceleri elde eden güreş takımı öğrencilerini ayrı ayrı kutlayan protokol, aileleriyle birlikte hatıra fotoğraf çektirdiler.

Etkinliklerin ardından İskilip’te gerçekleştirilen liseler ve ortaokullar arası bilgi kültür yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile gençlik koşularında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket, madalya ve ödüllerinin verilmesi ile kutlamalar sona erdi.