İskilipgücü Eğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü, 6.sını organize ettiği Ankara buluşmasından sonra ilk defa İstanbul 'a yelken açtı ve yaklaşık 350 İskilipli ile bir araya geldi.

12 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı Üsküdar Belediye Nikah Sarayında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldığı gecede uzun zaman sonra bir araya gelen İskilipliler, geceden oldukça mutlu ayrıldılar.

3 kazan İskilip dolması ikramlı gecede Hayat Teknoloji sahipleri Hasan Sarı ve Atilla Çalkut, Mamur Ajans sahibi Hakan Hamdi Manici, Avukat ve İşadamı Murat Akdeniz ve İşadamı Mustafa Sinan dolma kazanlarının sponsorluğunu yaptılar.

Üsküdar Belediyesi Meclis üyesi Saadeddin Karaca da gecenin yapıldığı nezih mekanın tahsisini sağladı.

Saat 19.30'da başlayan gecede açılış konuşması Kulüp Başkanı Nihat Armutcu tarafından yapıldı. İstanbul´daki İskilipliler ile buluşmanın heyecanı ve mutluluğunu taşıdıklarını söyleyen Nihat Armutcu, "maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve geceye katılan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İskilipgücü'nün faaliyetlerini içeren bir sunum yapan Başkan Armutcu, hedeflerini ve yapmak istediklerini hemşehrilerine anlattı.

Geceye onur konuğu olarak katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, selamlama konuşmasında İstanbul'da yaşayan İskiliplilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İskilipgücü'nün faaliyetlerinden çok etkilendiğini belirten Başkan Türkmen, bundan sonra kulübe her türlü destek olacağı sözünü verdi.

Kulübün 5 yıldır ana sponsoru olan Hayat Teknoloji sahipleri Hasan Sarı ve Atilla Çalkut'a kulüp tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti.

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Saadeddin Karaca da gecede kulüp yararına satışı yapılan İskilip kabartma tablosunu 1000 TL bedelle satın alarak Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e hediye etti. Hayatında ilk defa İskilip dolması yiyen Belediye Başkanı Türkmen ve yanındaki protokol üyeleri, dolmaya tam not verdiler.

Daha sonra gecenin ana sponsorları; Murat Akdeniz, Hakan Hamdi Manici-Mustafa - Sinan - Saadeddin Karaca ve Nihat Köse'ye plaketler verildi.

Geceye 10'ar kişilik masa davetiyesi alarak destek olanlara teşekkür sertifikası verildi.

Dolmacı İsmail Büyükcebeci'nin yaptığı dolma, büyük beğeni topladı. Etkinlik sırasında Çıtır Kuruyemiş de stand kurarak ilgi topladı.

Eski ve yeni İskilip resimlerini içeren slayt gösterisi büyük ilgi topladı. Lenger sıyırma adeti burada da devam etti ve bahşişlerin kulüp yararına kalması ayrıca ilgi gösterilmesini sağladı.

Kulüp yararına kurulan stantta kulüp atkıları, İskilip'le ilgili çeşitli kitap ve dokümanlar tablo ve görsel materyaller yer aldı.

Gecenin sonunda yaklaşık 20.000 TL kulüp gelir elde etti.

Gecede servisi kulüp genç takım oyuncuları yaparken, gençler gündüz hem feribotla boğaz turu yaptı, hem de FB Kongre Üyesi hemşehrimiz Ali Atcı 'nın girişimleri ile Samandıra Fenerbahçe tesislerinde takım antrenmanını seyrederek unutulmaz anlar yaşadılar.

Geceden ayrılan herkes kulüp yetkililerine teşekkür ederken, organizasyonun gelenekselleşmesini istediler. Geç saatlere kadar İskilip sohbeti yapılan geceden ayrılan herkesin İskilip özlemi bir nebze olsun dinmiş oldu.

Gecenin sonunda Kulüp Başkanı Nihat Armutcu, geceyi görüntülemek için İskilip'ten gelen www.iskilipliyiz.com imtiyaz sahibi Mehmet Kaba'ya teşekkür etti.