10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde İskilip'te düzenlenen bir dizi etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıl dönümü için ilçe merkezinde düzenlenen ilk resmi tören kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına konulması oldu.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar gönderlerinden yarıya indirildi.

İskilip Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtı önünde gerçekleşen ve İskilip Misakı Milli ilkokulu tarafından hazırlanan anma programına İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, garnizon Komutanı Jan. Per. Astğ Erkan Ulukaya ve belediye başkanı Recep Çatma, Hitit Üniv. İskilip M.Y.O. Müdür V. öğretim üyesi Abdulkadir Özdemir, İskilip Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri , öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe anma programı öğretmenevi konferans salonunda devam etti.

İskilip Misakı Milli İlkokulu müdürü Murat Babacan'ın açılış konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, özel eğitim öğrencilerinin şiir okumaları, oratoryonun sergilenmesi, öğrencilerin koro eşliğinde Atatürk şiirleri okumasıyla devam etti. Programda ayrıca emekli müzik öğretmeni Şükran Terzi'nin anasınıfı öğrencilerine hazırladığı koro, Misakı Milli İlkokulu öğretmeni Rasim Çınar'ın kendi yazıp okuduğu şiiri ve İskilip esnaflarından Ahmet Küyük'ün kendisinin çalıp söylediği Atatürk'ün sevdiği şarkılar protokol ve katılımcılar tarafından beğeni topladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yıl dönümü anma programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.