İskilip Orman İşletme Müdürlüğü dahilinde görev yapan Teknik elemanlar, Orman Muhafaza Memurları, ve Danışman Mühendislerin katılımıyla “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerde Korunması Esasları, Nakliye Yönetmeliği ve Orman Zararları ile Mücadele” hakkında eğitim verildi.

İskilip Orman İşletme Müdürlüğü sosyal tesislerinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara İskilip Cumhuriyet Savcıları Sümeyye Tekin, Mehmet Çubuk tarafından; "Ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi ve uygulamaları, Orman Muhafaza Memurlarının görev ve sorumlulukları, silah taşıma yetki ve sorumlulukları, orman suçlarının takibi, arama ve el koyma kararları, suç tutanakların tanzimi, tazminat hesaplamaları, idari para cezalarının uygulanması" ile ilgili iş ve işlemler sunu eşliğinde anlatıldı.

İnteraktif şekilde geçen eğitim son bölümünde, uygulamada karşılaşılan sorunlar paylaşılarak bu sorunların aşılmasıyla ilgili çözüm önerileri değerlendirilerek eğitim sonlandırıldı.

Eğitime Bayram Yerlikaya Müdür Yardımcısı Ömer Birkan Kayaalp, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Danışman Mühendisleri katıldı.