İskilip ilçesinde 2018/2019 eğitim öğretim yılı 1. dönem sonu okul müdürleri toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu başkanlığında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Şube müdürleri Fatih Okumuş, Bilal Erğan ile ilçe merkezi ve köylerde görev yapan okul müdürleri katıldı.

Yapılan toplantıda 1. dönem içerisinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldiklerini, bugün öğrencilere karne dağıtımı yapılacağını, Sakarya ilkokulunda karne dağıtım töreni düzenleneceğini belirtti.

Atcıoğlu, geçen sene başlayan okul inşaatlarının üçüncüsü olan İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin taşınmaya başladığını ve ikinci dönemde eğitim öğretimin yeni okulda başlayacağını açıkladı.

Okulların doğal gaz dönüşümleri ile rahata erdikleri belirtilen toplantıda, akademik başarının arttırılması için yapılanlara ilaveten başta her okulun bir projesi olduğu, TÜBİTAK 4006 bilim fuarları, e-Twinning, sosyal sorumluluk projeleri vs olmak üzere, ilçe geneli yürütülen projeler, kitap okuma kampanyası, sportif faaliyetler, kültürel ve sanatsal faaliyetler, 2. dönem yapılacak sınavlar, değerler eğitimi faaliyetleri gibi konular ele alındı.

Ayrıca İlçe geneli milli eğitim müdürlüğü koordinesinde 2023 eğitim vizyon belgesi çerçevesinde “Değişim Eğitimle Başlar” sloganı bir dizi projenin hayata geçirileceği bildirildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan İskilip ilçe Milli Eğitim Müdürü Atcıoğlu, 1. dönem içerisinde kayda değer bir olumsuzluk yaşamadıklarını belirtti.

Atcıoğlu, il ve ilçe geneli yarışmalarda dereceler elde edilmesinin mutluluğunu yaşatan, okullarında yaptıkları başarılı çalışmalarla gururlandıran tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

Yetinmeyip ilçede eğitim kalitesinin her geçen gün yükselmesi için herkesin azami gayret etmesinin beklendiği hatırlatılan toplantıda destekleme ve yetiştirme kursları sayesinde öğrencilerin gerek liselere geçiş sınavına, gerekse üniversite giriş sınavlarına ücretsiz bir şekilde hazırlandığı, İlçede 10 tane okulun TÜBİTAK 4006 bilim fuarının onaylandığı, yapılan spor yarışmalarında ve akıl oyunlarında birçok dereceler elde edildiği toplantıya katılanlara bildirildi.

Okullar arası iletişimin arttırılması, koordineli bir şekilde birlikte hareket edilmesinin istendiği toplantıda taşımalı öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm önerileri konuşuldu.

İkinci dönemde de birçok spor dalında il dereceleri yanında ülke derecesi için şans dilendi.

Okulların bir kısmında değerler eğitimi çalışmalarının yapıldığı ve bunu tüm okul düzeyine çekilmesi, kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verilmesi gerektiği, emanet edilen çocukların iyi yetişmesi için hep birlikte profesyonel bir şekilde çalışılmasının beklendiği ve bütün okullarda 2023 eğitim vizyon belgesi merkezli çalıştay ve çalışmalar yapılması ve öğrencilerin karneleriyle barışık olmaları tavsiyelerinde bulunularak toplantıya son verildi.