İskilip İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 öğretim yılı değerlendirme ve yeni yılın planlama toplantısı düzenlendi.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu başkanlığında müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıyaMilli Eğitim Şube Müdürü Fatih Okumuş, yanında İskilip merkez ve köy okul müdürleri ile kurum müdürleri katıldı.

Sene sonu değerlendirmesinin ve yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alış verişin bulunulduğu toplantı da İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, okul müdürlerine, yaz tatili boyunca yapacakları iş ve işlemlerin planlanması ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında uyarılarda bulunularak, bu yıl eğitim öğretim adına çok önemli bir sorun yaşanmadan tamamlanan bir dönem geçirilmesinden dolayı da teşekkür edildi.

Yeni sistem olan merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve mahalli kayıt hakkında da açıklamalarda bulunan Atcıoğlu, yaklaşan üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, sınava girecek öğrencilere ulaşılarak, sınav hakkında bilgilendirme yapılmasını istedi.

İlçe genelindeki okullarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde il dereceleri elde edildiği ve önceki yıla göre ilerleme kaydedildiğini belirten Atcıoğlu, ilçede özelikle TÜBİTAK 4006 projelerinde ciddi gayretler gösterildiğini ilçeler arasında en fazla sergi açan ikinci ilçe olduklarını açıkladı.

Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alan okullara yenilerinin eklendiği ve yeni sertifikalar için bir tören düzenleneceğini de açıklayan Atcıoğlu, şu an proje kapsamında bir gurup öğrencinin Almanya’da olduğunu, TÜBİTAK projesi ile Türkiye 2.’liği derecesi elde edildiği bilgisi paylaşıldı.

Atcıoğlu yaptığı konuşmada üç ayrı okul inşaatının sona geldiğini kız imam hatip lisesinin geçici kabul aşamasında olduğunu Aşağı Örensekiköy okulunun çevre düzenlemesinin yapıldığını ve mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı ile birlikte yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi.

Okul pansiyonlarında iyileştirmelerin devam ettiğini de kaydeden Atcıoğlu, yemekhanelere perde ve masa örtüleri ile donatıldığınıkaydederek, “Yeni yapılan okullarımız ile planlanan bazı okullar ve pansiyonlarımız gelecek yıl doğal gaz dönüşümü ile rahat bir ısınma sistemine kavuşacaktır” dedi.

Daha sonra toplantı da söz olan Şube Müdürü Fatih Okumuş ise insan kaynakları, maaş, ekders ve yapılması gereken işlemler ile taşeron işçiler hakkında okul müdürlerini bilgilendirdi.

Ekders ve maaşların hesaplanmasında yeni döneme girildiğini bildiren Okumuş, konuşmasının sonunda idareler arası yazışmalara da dikkat çekerek, yazışmaların zamanında olması gerektiği hatırlattı.