İskilip Azmimilli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Okulun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programına İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip Garnizon Komutanı Asteğmen Erkan Ulukaya, İskilip Jandarma komutanı Ziya Balcıoğlu, İskilip Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Serkan Tuluk, İskilip Milli eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İskilip Emniyet Müdür Vekili Muhammed Selim Çolak, Müftü Nurettin İçtüzer, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İskilip ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yaptı.

Konuşmasına öğrencilere seslenen Atcıoğlu, “Okulunuzda aldığınız eğitimi hayatınıza yansıtmanız; saygılı, çalışkan, örnek insanlar olmanız sizlerden tek isteğimizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır."; Öğretmenlere," İyi ve doğru eğitimi verecek olanlar sizlersiniz. Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir. Eğitimin sevgi temelli ve gönül işi olduğunu aklınızdan çıkarmamanızı hatırlatırım…"; velilere de "Eğitim sürecinin asli unsurları olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz daima işbirliği ve iletişim halinde olmalıdır. Yerli, milli ve manevi değerlerimizi esas alan bir eğitim sürecini birlikte oluşturmalı ve birlikte yürütmeliyiz." dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okumaları, bireysel ve toplu gösterileri ile devam eden tören sonunda programa katılan tüm öğrenci ve misafirlere, protokol tarafından aşure dağıtımı yapıldı.

Dağıtılan aşureler katılımcıların beğenisini kazandı.