Çorum'un İskilip İlçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı geniş bir katılımla gerçekleşti.
İskilip Öğretmenevi konferans salonunda Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdiresi Özlem Zeren, Akif'i anlamanın gençliğimizin yetişmelerinde mihenk taşı olacağını, geleceğe güvenle bakabilmeleri için milli-manevi değerlere sahip olmak gerektiğini söyledi.

Özlem Zeren, İstiklal Marşı'nı tüm gençliğin inanarak öğrenmesi gerektiğini belirterek, "İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılını kutlarken, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlığı, hürriyeti, vatanın bölünmez bütünlüğünü hatırlatan ve Türk Milletinin milli mutabakat metni olan İstiklal Marşı'mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Bayrak ve vatan sevgisi eşliğinde İstiklal Marşı'nı coşku ile söylemek ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır" dedi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı öğrencilerin hazırladığı piyesler, oratoryo yanında minik anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti. 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan video gösterileri izleyenler tarafından beğeni kazandı. Ayrıca izlenen videoda önceden belirtilen hususlarda sorular yöneltilerek öğrenci ve misafirlerden cevaplamaları istendi. Doğru cevaplayanlara çeşitli hediye ikramları gerçekleştirildi.

Öğrencilerin koro halinde İstiklal Marşı'nı söyledikleri programa İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ziya Balcıoğlu, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ve diğer kurum müdürleri ile davetliler yanında sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.