İskilip'te geleneksel hale gelen Arefe sabahı; Ulu cami önünde geçmişte vefat eden esnaflar için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Ahilik Duası yapıldı.
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Uslu sosyal medya hesabından yaptığı ahilik duası davetine bugün yapıldı. Ahilik Duasına İskilip Kaymakamı Beyazıd Bestami Alkan, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, İskilip Müftüsü Nurettin İçtüzer, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ziya Balcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu, Zabıta Amiri Aydın Müzde, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Arıcı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcı, Şoförler Odası Başkanı Abdurrahman Uysal, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Uslu ve esnafların katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahilik Duasında konuşan İskilip Kaymakamı Beyazıd Bestami Alkan; “ Manisa Vali Yardımcılığına tayinim çıktı, siz değerli kardeşlerimi Manisa da işiniz düştüğü anda açık bir tane kapınız olduğunu belirtmek isterim. Sizlerle iyi işler başardık, haklarınızı helal ediniz” dedi.

Ahiliğin önemi ve duaya katılım hakkında açıklama yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Uslu ; “Duamıza gelen ve gelemeyen tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah vefat etmiş esnaflarımızdan ve bu duaya katılan, katılamayan herkesten razı olsun. Duamızın her sene Arefe günü devam edeceğini belirten Başkan İsmet Uslu; “Mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum, Rabbimden birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum” diyerek duaya geçildi.

Ahilik Duasında konuşan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük:" Kurban Bayramınızı kutlarım. İnşallah bir daha ki ahilik günümüz daha etkili ve daha kalabalık esnaf kardeşlerimizin buraya katılmalarını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi İskilip’te bu sene ilkini düzenleyeceğimiz Kurban Bayramının 3. ve 4. Günü olan Dolma- Turşu- Çilek festivalimize siz değerli halkımızı davet ediyorum, sizlerden festival alanı ve şehir içi trafiğin rahatlaması için bayram da mecbur kalmadıkça hususi araçlarımızı şehir içine getirmeyelim ricasında bulunmak istiyorum. Bir diğer hatırlatmamız ise Kurban Bayramının 4. Günü olacak olan karakucak güreşlerimiz için Hacı Karani Köprüsünden her yarım saatte bir olmak üzere minibüsler hareket edecektir” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Şimdiden Türk İslam Âleminin Mübarek Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim, Kurban Bayramınız Mübarek olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.