İskilip'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılının son zilinin çalmasıyla birlikte 5 bin 50 öğrenci karne sevinci yaşadı.

2018-2019 eğitim-öğretimin sona ermesi nedeni ile İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde karne töreni düzenlendi.

Törene İskilip Belediye Başkan Vekili İlyas Çıplak, Garnizon Komutanı Fatih Cura, İskilip Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Abdulkadir Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu, Jandarma Komutanı Ziya Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Erğan, Fatih Okumuş, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Karne törenine katılan ilçe protokolü önce sınıf sınıf gezerek, öğrencilere karneleri ile hazırlanan sertifikalarının yanında çeşitli hediyeler dağıttılar.

Öğrencilere, tatil içerisinde yapacakları ve zaman kontrolü hakkında uyarılarda bulundular.

Törenin okul bahçesindeki ikinci aşamasında tüm öğrencilerin huzurunda gerçekleşen toplu karne töreninde teşvik amacıyla her yıl tekrarlanacağı bildirilen okulun yapılmasına katkı sunan Kavsan Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş(GREYDER) tarafından okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere gönderilen hediye çekleri dağıtıldı.

İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden 1. Rüveyda Erden 8 bin TL, 2. olan Ayşe Süeda Sarıkaya 4 bin TL, 3. olan Semiha Kartal’a is 2 bin TL; Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip ortaokul öğrencilerinden 1. olan Şeyma Nur Yüksel 4 bin TL, 2. olan Nursena Bayar 2 bin TL, 3. olan Nur Bahar Yurttaş 1.000.00 TL para ödülü ile ödüllendirildi.

Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, bir eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan öğrencileri kutlayarak, öğrencileri motive etme adına bu tür törenleri fırsata dönüştürmeyi hedeflediklerini, karnelerin hayatın sonu yada başlangıcı olamayacağını hatırlattı.

“Her öğrencinin karnelerinin sonuçlarına göre dersler almalı ve buna göre tedbirleri tasarlamalıdır” diyen Atcıoğlu, öğrencilere iyi tatiller dilerken sorumluluklarını unutmamalarını ve ailelerine selam götürmelerini söyledi.

Ödül töreninin ardından 12. Sınıf öğrencileri devralmış oldukları bayrak ve flamayı 11. sınıfta okuyan öğrencilere devretti.

Bayrak devir tesliminin ardından bir konuşma yapan Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kula, “Bir dönem boyunca ciddi bir emek harcayıp başarıyı yakalayan öğrencilerimiz olmakla birlikte, bu konuda isteksiz öğrencilerimiz de oldu. Başarının nasıl bir duygu olduğunu gösterme adına karne töreninde birçok alanda emek harcayan ve başarılı olmayı başaran öğrencilerimize onur belgeleri ve ödül verdik. Verilen bu ödüller, sadece akademik başarıyla sınırlı kalmadı. Kitap okumadan tutun sportif ve sosyal alanlarda da başarılı olan öğrencilerin tamamını ödüllendirdik. Öğrencilerimizin yüz ifadeleri bizlerin ne kadar doğru hareket etmiş olduğunu göstermiş oldu. Öğrencilerimiz, evlerine çok mutlu ve gururlu bir şekilde okuldan ayrılarak gitmiş oldular.” dedi.

Karne ve ödül töreni İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.