Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilip Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin açılışına katıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü İskilip’e giden Vali Mustafa Çiftçi burada İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek başta olmak üzere diğer yetkililerce karşılandı.

Vali Çiftçi ilçede ilk olarak İskilip Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin açılışına katıldı. Derneğin açılış kurdelesini Kaymakam Alkan ve Belediye Başkanı Sülük ile birlikte kesen Vali Çiftçi daha sonra dernek merkezini inceledi.

Burada konuşan Dernek Başkanı Mustafa Ünlü, derneğin açılmasına sağladıkları katkılardan dolayı Vali Mustafa Çiftçi, Kaymakam Beyazit Bestami Alkan ve Belediye Başkanı Ali Sülük’e teşekkür etti.

Vali Çiftçi de dernek açılışında yaptığı konuşmada “Eğer bu gün bu topraklarda huzur içerisinde, güven içerisinde, başımız dik yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Hani bu vatan kimin şiiri var ya, Orhan Şaik Gökyay’ın diyor ki; Bu vatan kimin? Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bu toprağın altında sıra dağlar gibi duran aziz şehitlerimiz var. Kahraman gazilerimiz var. Bu toprağın kara bağrında ismi cismi belli olmayan yerde yatan canından malından geçmiş güzel insanlar var.

Bize bu vatanı emanet eden kıymetli şehitlerimiz var. Canlarının mallarının karşılığında Cenab-ı Hak'kın cennet vererek satın aldığı aziz şehitlerimiz var. Onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor. Şimdi onlar görevlerini yaptılar. Bu güzel vatanı bu cennet vatanı bize emanet ettiler.

İstiklal şairimiz istiklal marşında diyor ya; Kim bu Cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Evet böyle cennet vatanımız.

Allah aziz şehitlerimizin şehadetlerini kabul eylesin, bizleri de onlara layık nesiller eylesin, birliğimizi dirliğimizi kıyamete kadar daim eylesin diyorum. Bu dernek binasının hayırlara vesile olmasını, şehit ailelerimizin birliğine dirliğine dayanışmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılışın ardından dernek üyeleri ile biraraya gelerek sohbet eden Vali Çiftçi, daha sonra ise İskilip Devlet Hastanesi’ne geçti.

Burada ilçe ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Vali Çifti hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Çiftçi hastanenin ardından ise Misak-ı Milli İlköğretim Okulu öğrencilerine oyuncak dağıttı. Çocuklarla yakından ilgilenen

ve bir süre sohbet eden Vali Çiftçi ilçe ziyaretini İskilip’in Yanoğlan Köyü’ndeki çilek serası ve Yalak Köyü’ndeki tarihi su değirmenini ziyaret ile tamamladı.