İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, ‘Değişim Eğitimle Başlar Projesi’ ile ilçede eğitim konusunda farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Birçok etkinliğin düzenleneceği geniş kapsamlı bu projenin ilk adımı olarak aile eğitimlerine başlandı.

Aşağı Örenseki ve Yukarı Örenseki köyleri ilk ve ortaokullarında öğrencilerin anne ve babalarına verilen “Aile Eğitimi” semineri ile "Değişim Eğitimle Başlar Projesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında İskilip ilçe merkezi ve köy okullarında ailelere bilinçlendirici seminerler düzenleniyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Okumuş tarafından kapsamlı olarak hazırlanan ve Okul Müdürleri Hasan Çatma, Mustafa Kula, Murat Babacan, Sadık Eşki ve Özlem Çerezci’nin komisyon olarak geliştirdiği “Değişim Eğitimle Başlar” projesinin “Aile Eğitimi” seminerleri Eğitim Koordinatörleri Hasan Çatma, Özlem Çerezci ve İlçe rehber öğretmenleri tarafından gerçekleştirilecek.

İlk olarak köy okullarında okuyan öğrencilerin aileleri ile başlayan “Aile Eğitimi” seminerlerine ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu “Eğitimin ailede başladığından yola çıkarak siz değerli velilerimiz ile öğrencilerimizin arasındaki sorunların çözümü, akademik ve sosyal yönden öğrencilerimizin gelişimi için ilçe merkezi ve köy okullarımızda ‘Aile Eğitimi’ yapılmasının uygun olduğunu düşündük. Eğitimde saç ayaklarından biri de ailedir. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değişime ‘Aile ve Çocuk’ ilişkileri ile başlamanın eğitim açısından farkındalık kazandıracağı, bunun sonucunda bilinçli veliler ile daha başarılı bir nesil yetiştirmenin öncülüğünü yapmış olacağız. Siz velilerimiz açısından verimli bir eğitim olmasını ümit ediyorum” diyerek değişim eğitimle başlar vurgusu yaptı.

‘Aile Eğitimi’ seminerine gelenlere hazırlanan katılım belgelerinin dağıtıldığı etkinlikte katılımcı ve eğitimcilere teşekkür eden Atcıoğlu, İskilip'te eğitimle yaşanacak değişimi göz önüne sermek için projelerin devam edeceğini söyledi.