AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amir Salim Uslu, İskilip’te esnafla bir araya geldi. İskilip Belediyesi tarafından gelecek 5 yılın master planı için hazırlıklar başladı.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma tarafından İskilip’in gelecek 5 yılı için hazırlatacağı master projesi ile ilgili esnafla toplantı düzenlendi. Toplantıya Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kaymakam Emre Dündar, Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı katıldı.

Uslu, toplantıda İskilip ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek, “İskilip Devlet Hastanemiz ile ilgili Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan ve Yatırımlar Genel Müdürü Hüseyin İnceöz ile yaptığımız görüşmeler sonrası Teknik Heyet hastanemizde incelemelerde bulundu. TOKİ’den de teknik heyet gelecek ve çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. İlçemizi doğalgaz konforuna kavuşturduk. Doğalgaz Boru Hattı İhalesi 16.06.2015 Yer Teslimi 20.08.2015’de yapıldı. 29.12.2017 İtibariyle Doğalgaz verildi.

8,5 Milyon Dolarlık bir yatırım yaptık. İlçemizde öğretmen açığımız fazla idi. Bakan Yardımcımız Orhan Erdem bey ile ilçemizi ziyaret ederek öğretmenlerimiz için zorunlu hizmet kapsamına ilçemizi aldırdık ve öğretmen açığımız kalmadı. Yarı Açık Cezaevi yapımı başlandı, çalışmalar hızla devam ediyor 19 Bin m2 alana; ziyaretçi bekleme/idare binaları, ayakkabı atölyesi, teknik bina, 40 daireli lojman yapılıyor. İskilip-Çankırı yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

İskilip ilçemize 2014-17 yıllarında; 39 içme suyu, 34 kanalizasyon, 134 km asfalt, 101 kilit beton parke, 12 köprü/menfez/istinat duvarı, 8 okul onarımı, 13 tarımsal sulama projesi yaparak 27,4 milyon TL yatırım yaptık. 2018 yılı içerisinde İskilip ilçemizde 19 köyümüze içme suyu, 2 köyümüze kanalizasyon, 77 köyümüze kilittaşı, 5 köyümüze sanat yapısı, 8,8 km 1. kat asfalt, 3 km bitümlü sıcak karışım, 6 köyümüze tarımsal sulama tesisi için yaklaşık 22 Milyon TL’lik yatırım yapıyoruz” dedi.

Uslu, toplantı sonrası İskilipli vatandaşlarla ile hasbıhal etti.