İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri ile gençleri alanında uzmanlarla buluşturmaya devam ediyor.

‘Meslek Seçme ve Meslekte Başarılı Olma’ konusunda İskilip Adliyesi Cumhuriyet savcısı Abdullah Erdem, Hakim Abdullah Gökçe ile serbest avukat İsmail Almacı görüş ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak İskilip Anadolu Lisesi ve İskilip İbn-i Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sorularını cevapladılar.

İskilip Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu açılış konuşması yaparak öğrencilere mesleki bilgilendirme yaparak hedef kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Programa katılarak mesleklerinin inceliklerini tanıtan İskilip'te görev yapan hâkim, savcı ve avukata görevlerinde başarılar dileyerek teşekkür etti.

Öğrencilere bu fırsattan yararlanmaları uyarısında bulunan Atcıoğlu İskilip, ‘Adliyesi Misafirimiz’ diyerek diledikleri soruları sormalarını istedi.

Söz alan hakim Abdullah Gökçe, ‘Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürünün daveti üzerine burada sizlerle birlikteyiz. Sizlere yaptığımız meslekler hakkında bilgiler vereceğiz. Bundan sonra öğrencilerimiz hangi mesleğin kendilerine uygun olduğuna kendileri karar verecekler. Hepsine şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

Sunum eşliğinde bir tanıtım yapan Hakim Abdullah Gökçe İskilip Anadolu Lisesi ve İskilip İbn-i Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine adliye yapısı hakkında bilgiler verdi.

Meslek hayatında mutsuzluk yaşamamak için her öğrencinin mutlaka seçeceği meslek hakkında bilgi sahibi olması hatırlatmasında bulundu.

Hakim Abdullah Gökçe hakimlerin ne iş yaptığını, nasıl çalıştığını toplum içerisindeki yerini öğrencilerle paylaştı.

Hakimlik ve savcılık mesleğinin çalışma şartları ile karar mercii olmaları sebebiyle sosyal yaşamları hakkında bilgilendirmede bulundu.

İskilip Cumhuriyet Savcısı Abdullah Erdem, öğrencilere savcılık mesleğini, mesai mefhumu olmadan yürütülen çalışma şartlarını ve adliyedeki görevi hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerle karşılıklı sohbet ortamında geçen tanıtım öğrencilerin merak ettikleri sorulara verilen cevaplarla karşılık buldu.

İskilip'te avukatlık yapan İsmail Almacı de mesleğinin inceliklerini öğrencilerle paylaştı. Avukatlık mesleğinin serbest olduğu, toplumda daha rahat hareket sahası bulduğunu resmi bir çalışma şartları olmadığını belirtti.

Hakim, savcı ve avukatların öğrencileri sosyal medya, arkadaş çevresi ile kötü alışkanlıklar başta olmak üzere sosyal hayatla ilgili uyarılarda da bulundular.

Meslek tanıtımı öğrencilerin sorularına misafirlerin verdikleri cevaplarla devam etti. bazı öğrencilerin hakim savcı yada avukat olmayı söyledikleri tanıtım, misafirlere çiçek ikramı ile sona erdi. İskilip Anadolu Lisesi ve İskilip İbn-i Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi müdürü Murat Türken programa katılan misafirlere teşekkür etti.