İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulunarak tüm engellilerin Dünya Engelliler gününü kutladı. 
Başkan Sezer açıklamasında Engelli kardeşlerimizin sadece yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine vurgu yaparak “Engelli hemşerilerimin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için Belediye olarak üzerimize düşen her türlü yardımı sonuna kadar yapacağız. Kamu binalarının tamamında engelli girişi yapılmaktadır. Şahısların yaptığı binalara ruhsat verirken de engelli girişi yapımı şartı koyduk ve takibini yapmaktayız. Günlük yaşamda engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak için yaya yollarına engelli rampaları yaptık. İhtiyaç duyulan yerlere de yapmaya devam ediyoruz. Bunun yanında cadde kenarlarında bulunan yaya yollarına engelli ikaz levhaları diktik. Tüm hemşerilerimizin bu uyarılara duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yaptığımız ve yapacak olduğumuz tüm projelerimizde engelli hemşerilerimiz için gerekli fiziki şartları uygulamaktayız. Park, bahçe yeşil alan düzenlemelerimizde her zaman bu durumu göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı yönlendirmekteyiz. Engellilerimizin su faturalarında yüzde 75 oranında indirim uygulamamız devam ediyor.
Diğer yandan yıl içinde Bedensel Engellilerimiz için manüel ve akülü tekerlekli sandalye dağıtımımız devam etmektedir. Maddi gücü olmayan engelli kardeşlerimize de nakdi yardımlarımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürecektir.
Bedensel ve ruhsal açıdan bazı dezavantajlar taşıyan ancak akıl, düşünce ve duyguları bizler kadar güçlü olan engelli kardeşlerimizi anlayarak, bu kardeşlerimizin taleplerini yerine getirmek için çaba göstermekteyiz. Bu çabayı tüm kurumlardan, Sivil Toplum Kuruluşlarından ve kişisel olarak tüm hemşerilerimden bekliyorum. Bu düşüncelerle kendilerine atfedilen engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, mutluluklar diliyorum.” dedi.