Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) İskilip’te temsilcilik açtı.
Sendikanın Genel Başkanı Veli Demir, Çorum İl Temsilciliği’ni ziyaretten sonra İskilip İlçe Temsilciliği’nin açılışını yaptı.
İskilip’te düzenlenen açılış; Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Genel Örgütlenme Sekreteri Osman Kandemir,  Eğitim İş İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Uğur Demirer, CHP İskilip İlçe Başkanı Ahmet Söbe, Türk Eğitim Sen İskilip İlçe Temsilcisi Sait Çakır, Eğitim Sen İskilip İlçe Temsilcisi Serkan Akkaya ve İskilip’te görev yapan eğitim çalışanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başöğretmen M. Kemal Atatürk ve şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eğitim İş İlçe Temsilcisi Gökmen Soner, açılış konuşması yaptı. Soner, “Cumhuriyet kazanımlarının ve değerlerinin bir bir yok edildiği, kalanlarının da her geçen gün yıpratılmaya çalışıldığı bir dönemde bugün burada mücadelemize katkı sağlayacak temsilciliğimizin açılışına katılarak bizlere destek vermeniz bizim için çok önemlidir. Açılışımıza destek veren bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim İş Çorum İl Temsilcisi Duran İrdeli ise, İskilip temsilciliğinin oluşmasında emekleri olan İskilip İlçe Yönetimine teşekkür ederek, “Temsilciliğimizin sendikal gücümüze güç katacağına inanıyorum” diye konuştu.
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, “Son zamanlarda İskilip İlçesi Cumhuriyetten ayrı bir konuma çekilmek isteniyor. Bizim gözümüzde her il, her ilçe Cumhuriyetin, Atatürk’ün bir ili, ilçesidir. Kimse İskilip’i Cumhuriyetten ayrı bir yerde konumlandıramaz. Son zamanlarda sağcı, solcu, mezhep ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin yapılan bir ankete göre Türk halkının %87’sinin laik cumhuriyetten, Mustafa Kemal’in ilkelerinden yana olduğu sonucu ortaya çıkmıştır” dedi.
4+4+4 diye adlandırılan eğitim sistemini eleştiren Demir, “ Milli Eğitim Bakanlığının bütün okulları İmam Hatip okulları haline getirmeyi amaç edinmiştir. Tabiî ki bu memlekette imam hatip okulları da olacak isteyen çocuk imam hatip okullarına, isteyen diğer okullara gidecektir. MEB, ne veliden, ne öğrenciden ne de eğitimcilerden bir talep olmaksızın okullarda kılık kıyafet serbestliği getiren bir yönetmelik yayınlamıştır. Kaldı ki; Türk halkının eğitimle ilgili çözüm bekleyen birçok problemi vardır. Tek tip kıyafet şekilsel de olsa eğitimde eşitliği sağlamaktaydı. Bu yönetmelikle sınıflarda zengin fakir diye gruplaşmalar olacaktır. Amerika’da 1995 yılından beri tek tip kıyafet uygulaması neredeyse her eyalette kullanılmaya başlamışken, her şeyini Amerika’dan örnek alan hükümet, bu uygulamasında Amerika’yı örnek almayı tercih etmemiştir” şeklinde konuştu.
Genel Başkan Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Andımızla, İstiklal Marşımızla uğraşıyorlar. Oysaki Fransa’da, Amerika’da okullarda kendi antları her gün öğrencilere okutulmaktadır. 
Milli Eğitim Bakanı ve AKP, Van depremini bahane ederek Cumhuriyet Bayramı’nı, hava muhalefetini bahane ederek 19 Mayıs’ı kutlamayarak, cumhuriyeti ve cumhuriyetin getirdiklerini halktan koparmaya çalışmaktadır. Oysaki Türk halkı milli bayramlarına ve Cumhuriyetine sahip çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uygulamalarıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Eğitim Bakanı olarak davranmıyor. Sayın Bakana İskilip’ten seslenerek Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Eğitim Bakanı olarak davranmasını söylüyoruz.
AKP iktidarı, Mustafa Kemal ve cumhuriyetin kurulmasında emeği geçenleri bir şekilde karalamakta, kuruluşundan beri cumhuriyetin yanında değil de karşısında olanları yüceltme yarışına girmektedir. Türk halkı bu oyunlara gelmeyerek Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılmasına sahip çıkmaktadır.”
Demir, İskilip ilçe temsilciliğinin, siyasi görüş, sendika ayrımı yapmaksızın tüm eğitim çalışanlarının bir sözcüsü, eğitimcilerin sorunlarını çözmede en yakın yardımcısı olacağını, il temsilciliğinin ve genel merkezin her zaman eğitimcilerin yanlarında olduğunu söyleyerek, İlçe Temsilciliği Yönetim Kuruluna ve açılışa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
İlçe Temsilciliği tarafından verilen ikramdan sonra açılış töreni son buldu.