İstanbul’un Fethinin manevi mimarı, dünya padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası Akşemseddin Hazretleri’nin temsili olarak İskilip’ten İstanbul’a uğurlama gerçekleştirildi.

İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programa, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, AK Parti Meclis Üyesi Murat Önder, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygün, MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı, Ülkü Ocakları Başkanı Atıf Boncuk, protokol üyeleri, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve İskilipliler katıldı.

Programda Akşemseddin Hazretlerinin İskilip’ten ayrılırken yaptığı vasiyet, şiir ve dualar okundu. Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen uğurlama töreni ilgi ve coşkuyla takip edildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Recep Çatma, İstanbul’un Fethinin manevi mimarı Akşemseddin Hazretlerinin İskilip’in Evlik köyünde uzunca bir süre ikamet ettiğini, İstanbul kuşatmasından önce İstanbul’a İskilip’ten hareket ettiğinin bilindiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından temsili Akşemseddin veda konuşmasını yaparak atına bindi ve Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde İstanbul’a uğurlandı. Şehir merkezinde gerçekleştirilen program 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanında şiir, tiyatro ve havai fişek gösterileri ile devam etti.