AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Cumhuriyet’in 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Lek mesajında, Millet olarak büyük zafere ulaştığımız milli mücadelemiz olan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıldönümünü aynı gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Ortak duygu ve ideallerle kenetlenen ecdadımız, istikbal aşkıyla küllerinden yeniden doğarak hürriyete koşmuş ve ortaya koyduğu bağımsızlık iradesini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Anadolu'daki bin yıllık tarihimizde, tüm imkânsızlıklara rağmen esaret zincirlerini kırarak zafere ulaştığımız Milli Mücadele'nin akabinde 29 Ekim 1923 günü ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizle yeni bir sayfa açılmıştır.

İstikametini muasır medeniyetlerin de ötesi olarak tespit eden Cumhuriyetimiz; gücünü milli bir şuurun ortaya koyduğu mücadeleden almıştır. Bu şuur ile vatanına ve istikbaline sahip çıkan necip milletimiz, yakın dönemde karşılaştığı türlü zorlukları aşmış, kara sayfaları bir bir kapatmış ve nihayetinde 15 Temmuz destanını yazmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir.

AK Parti İktidarıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacak ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 95. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”