İskilip’te katı atık toplama ve temizlik ihalesi yapılmayıp temizlik işi tekrardan belediye tarafından yapılacak.

Gündem konusu olarak uzun süredir halkın merakla beklediği, fahiş fiyatla çöp ihalesinin verildiğine dair toplumda rahatsızlık uyandıran ve dedikodulara neden olan temizlik ihalesi yenilenmedi.

Alınan bilgiye göre önceki dönem de yapılan ihale tarihi bu yılın ağustos sonuna kadar olduğu için, temizlik firması ile yapılan sözleşme tarafların anlaşmasıyla sona erdirildi. Temizlik şirketi sözleşmenin feshiyle birlikte şirkete ait araçları götürdü.

Bu sabah kurban kesilerek dualarla kendi imkanlarıyla İskilip’te temizlik ve katı atık toplama işine başlandı. İskilip Belediyesi kendi ile İskilip’in temizliğini kendisi yapacak. Konu ile sosyal medya hesabından açıklama yapan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ; “Belediyemizde 15 yıldır özelleştirme yolu ile uygulanan katı atık toplama ve bertaraf ( çöp toplama ) işini dönemimiz ile birlikte, ihaleyi yenilemeyerek belediye bünyesinde yapmaya bugün itibarı ile başladık. İskilip Belediyesine mali olarak çok büyük kazanç sağlayacak olan yeni dönemin İlçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.