AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye ile ilgili yaptırım kararlarına ve Dolardaki yükselişe tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Bize tehdit ve dayatmalarla istediklerini yaptıramazlar, boyun eğdiremezler, diz çöktüremezler” dedi.

İskilip AK Parti ilçe teşkilatı parti binasında bir ara ya geldi. AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin ekonomisini hedef alan darbe konuşuldu.

Toplantı da bir konuşma yapan Lek, 2002´den itibaren AK Parti iktidarıyla beraber hızla büyüyen bir ekonominin olduğunu kaydederek, “Hızla gelişen bir ülkemiz var, refah ve mutluluk içerisinde huzur içerisinde yaşayan bir milletimiz var bu olay birilerinin hoşuna gitmedi çünkü birileri şuna alışıktı Türkiye´yi yönetenler biz ne diyorsak onu yapsınlar, bölgede biz ne diyorsak onu konuşsunlar, bizim çizdiğimiz sınırlar içinde kalsınlar hareket etsinler ve bu sınırların dışına çıkmasınlar AK Parti iktidarı bu anlayışı bozdu” dedi.

Lek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Faizler yüzde 4 seviyelerindeydi. Konut faizleri yüzde 0.55 seviyelerindeydi. Dövizler düşmüş Türk lirası değer kazanmıştı. Ne zamana kadar? 2013 yılındaki “gezi olaylarına” kadar. Süreç burada başladı Türkiye ile mücadele edenlerin Türkiye’nin küçülmesini isteyenlerin sureci bu tarihte başladı. 2013´deki gezi olaylarında birkaç ağacı bahane ederek birileri meydana çıktı. Gezi olaylarının ardından ekonomimizde ciddi gerilemeler ve düşüşler görülmeye başladı. Bu süreç 2016-15 Temmuz surecine kadar devam etti. Hedefleri gezi olaylarıyla beraber Ekonomiyi zayıflatıp geçim sıkıntısı çeken bir toplum oluşturup insanlarımızı bir birine düşürmenin hesabını yaptılar. Daha sonra yapacakları topyekûn işgal girişiminde ülkemizi zayıf halde yakalamak istediler. Ama yaptıkları planlar tutmadı. Ekonomimiz onların beklediği seviyede düşüş göstermedi tam aksine büyümeye gelişmeye devam etti. Buna rağmen 15 Temmuz işgal girişimini yaptılar toplarla tanklarla uçaklarla bu Ülkenin aziz milletinin üstüne saldırdılar ondada başarılı olamadılar.

O süreçte şunu söylediler biz size silahla toplarla tanklarla zırhlarla diz çöktüremedik size parayla diz çöktüreceğiz dediler. Ülkemize o günden itibaren ekonomik bir savaş açılmıştır. Bugün ekonomik savaşın en yoğun halini görmekteyiz . 15 Temmuzda nasıl birlik ve beraberlik içinde olduysak, dedelerimiz Çanakkale´de Milli Mücadele döneminde birlik ve beraberlik içerisinde olduysa bugünde ekonomik savaşlarda birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.

İskilip kamuoyuna sesleniyorum alışverişlerimizi yaparken dikkat edeceğiz özellikle yerli üretim mallarını tercih edeceğiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza sesleniyorum bu hususta odalarımızın gerekli kampanyaları başlatmalarını Ülkemiz için devletimiz için kendilerinden istirham ediyorum. Bu süreç içerisinde bize gelen şikayetler var bunların takipçisi olacağız bir kısım toptancılar şuanda esnafa mal vermekten kaçınıyorlar 15 Temmuz gecesi bir zihniyeti, nasıl benzinlikleri kapatıp insanlara benzin ve mazot satışı yapmadıysa bugünde aynı zihniyette olan fırsatçılar esnafa nakit olsa dahi mal vermekten kaçınıyorlar buradan devletimizin ilgili kurumlarına sesleniyorum bu kişileri tespit etsinler stokçuluk yapan esnafa peşin parayla mal vermeyen bu kişiler hakkında gerekli işlemleri yapsınlar. Bizde bunların takipçisi olacağız. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan´ın yanındayız bu ekonomik savaşta ne gerekiyorsa teşkilatımız olarak onu yapmaya hazırız. İskilip´inde bu ekonomik savaşta Cumhurbaşkanımızın yanında olduğuna eminim. İskilip halkına sesleniyorum altınızı, dolarınızı Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın dediği gibi gidin bozdurun yerli ve milli ekonomimize can verin tepkinizi gösterin Cumhurbaşkanımız ve ekibine güvenin"