İskilip İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü oluşturduğu ekiplerle Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğine göre köylerden İskilip merkez okullarına taşımalı eğitim yapan öğrenci servis araçlarına denetim yaptı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube müdürleri Fatih Okumuş, Kadir Çelik, Müdürlük şefleri Ali Semerci ve Mehmet Sevindi ile memurları tarafından yapılan denetimde ortaöğretim ve temel eğitim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu taşımalı araçları denetlendi.

Öğrenci taşıyan servis araçlarını tek tek kontrol eden ekipler, trafik tescil belgesi, sigorta, muayene, emniyet kemeri, öğrenci sayısı, dış donanım, sürücü yeterliliği, öğrenci dışında yolcu olup olmadığı gibi hususları denetledi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla köy yollarında sıkı denetim yapan jandarma ekipleri ile şehir içi denetim gerçekleştiren emniyet güçlerine ilaveten milli eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim Bölüm personelleri de öğrenci servislerini tek tek durdurarak inceleme yaptı.

Güvenli taşımacılığı sağlamak için yıl boyunca denetimlerin devam edeceğini, sürücülerin kurallara uymaması halinde cezai müeyyide uygulanacağını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu “Bizlere emanet edilen öğrencilerimiz için çalışmalarımızı azami ölçüde sürdürecek hiçbir gayretten geri durmayacağız. Okullarımıza taşınan öğrencilerimizin güvenliği için her şeyi yapacağız" dedi.

Denetim sırasında öğrenci ve şoförlerle yakından ilgilenilerek gerekli uyarılar yapıldı.

Yapılan denetimlerin önce güvenlik hedefi doğrultusunda gerçekleştirildiği, önemli olanın evinden alınıp okula taşınan öğrencinin sağlıklı bir şekilde evlerine teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kurallara uymayan şoförlere cezai müeyyidelerin uygulandığı denetimde, emniyet kemeri kullanan öğrenciler ile kurallara uyan şoförlere teşekkür edildi.