Çorum’un İskilip ilçesinde İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Akşemseddin’in fetihten önce İstanbul’a uğurlanışı temsili olarak canlandırıldı.
Çorum Caddesi’nde düzenlenen törene İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, daire müdürleri, siyasiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
At üstünde halkı selamlayan temsili Fatih Sultan Mehmet ve temsili Akşemseddin ilk olarak caddede vatandaşları selamladı. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Akşemseddin'i Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın dedesi 85 yaşındaki Kazım Açıkgöz canlandırırken, Fatih Sultan Mehmet'i ise 24 yaşındaki Emre Bostancı canlandırdı.

Törende konuşan İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, ilçeye bağlı Evlik köyünde Akşemseddin Hazretleri’nin annesi, oğlu ve kızı ile yakınlarının mezarlarının bulunduğunu hatırlattı. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri temsili törene vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Yılmaz, amaçlarının fetih coşkusunu ilçede yaşatmak olduğunu kaydetti.
Program Çorum Belediyesi mehter takımının gösterilerinin ardından sona erdi.