Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesine gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ devam ederken, ülkemizin bekası ve sınır güvenliğinin sağlanması kapsamında Afrin’de şehadet mertebesine erişen şehitler için AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı tarafından Mevlidi Şeref okutuldu.

İskilip Ulu Camide öğle namazı öncesi okutulan mevlidin ardından cemaate gül suyu ve lokum ikram edilerek, Türk bayrağı dağıtıldı.

AK Parti İskilip İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen programa İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, meclis üyeleri ve teşkilatın her kademesi katılırken MHP, Saadet Partisi, Atıf-Der, Ülkü Ocakları, AGD ve MGV başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Mevlid-Şerif programında şehadete erişen şehitler ve operasyonda görev alan güvenlik kuvvetleri için Yasin-i Şerif ve dualar okundu.
Mevlid-i Şerif programı sonunda açıklamada bulunan AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek “bu büyük milletin kahraman evlatları devletinin bekası ve milletinin istikbali uğruna son derece zor şartlar altında terör örgütüne büyük darbeler vuruyor” dedi.

Afrin’i teröristlere dar eden kahraman Mehmetçiklerin ümmet ordusu olduğuna vurgu yapan Lek şöyle dedi:

“Türk ordusu artık sadece bizim ordumuz olmamakla birlikte tüm ümmetin ordusudur.

Bu vatanın parçalamaya kimsenin gücü yetmeyeceğini tüm dünyaya tasdik ediyoruz.

Ülkenin bekası ve devletimizin geleceği için kahramanca çarpışıp, düşmana Afrin’i dar eden ve bu uğurda şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, mücadelesini devam ettiren kahraman Mehmetçiklerimize de rabbimden yardım diliyorum.

Mevlit programımıza iştirak eden değerli İskilip halkına, kıymetli başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Mevlam askerlerimizi korusun, zorlarını kolay eylesin. Dualarımız onlarla”