Çorum’un İskilip Belediyesinin organizasyonu ile ‘Osmanlı sefer yemeği’ olarak bilinen 500 yıllık tarihe sahip İskilip Dolması Suriye sınırında bulunan Hatay, Hassa'da kahraman Mehmetçiğe ikram edilecek.

Bu kapsamda İskilip Belediye Meclis Salonu’nda bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma başkanlığında yapılan toplantıya siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

50 KAZAN İSKİLİP DOLMASI İKRAM EDİLECEK

Toplantıya iştirak edenlerin tamamı planlanan organizasyona gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Bu amaçla gerekli irtibatların kurulması, dolma organizasyonunun eksiksiz ve aksaksız yapılması için siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının verdikleri üyelerden 14 kişilik komisyon kuruldu.

KAMPANYA İSKİLİPLİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma'nın toplantının ardından konuyu sosyal medya hesabından duyurması ilçede büyük hareketlilik yarattı. Kampanyaya destek olmak için belediye telefonlarına yüklenen vatandaşlar, belediye telefonlarının kilitlenmesine neden oldu.

İskilip'te ve İskilip dışında yaşayan İskilipliler ve İskilipli olmayanlarda yardımda bulunma taleplerini iletmeye devam ediyorlar.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları sağlayabilecekleri katkıyı yönetimleri ile istişare ettikten sonra önümüzdeki günlerde tekrar toplantı yapılacak.

Hatay, Hassa'da pişirilerek ikram edilecek dolmanın ikram edileceği tarih, dolma malzemelerinin taşınması, ustalarının, hizmet ekibinin ve katılımcı sayısının ulaşımı gibi konular bu toplantıda netleştirilecek ve hemen akabinde ikram çalışmalarına başlanılacak.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma " konuya ilgi gösteren siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve İskilipli hemşerilerimize birlik ve beraberlik içinde gönülden ilgilerine teşekkür ediyorum. Son değerlendirme toplantımızın ardından vakit geçirmeden Afrin kahramanlarımıza sefer yemeğimiz İskilip Dolmasını ulaştıracağız." dedi.