Çorum İl Genel Meclisi, Nisan döneminin ikinci toplantısını Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur’un başkanlığında gerçekleştirdi.

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte oluşturulan İl Genel Meclisi, 13 Nisan Cumartesi günü ilk toplantısını yapmış ve meclis başkanı, meclis başkan vekilleri ve katip üyeleri seçimle belirlemişti.

İkinci toplantı ise İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur’un başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı.

VİLAYETLER BİRLİĞİ’NE BAŞAK GÖZDE TAŞKIRAN SEÇİLDİ

İl Genel Meclisi Toplantısında ilk olarak 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 10. Maddesi gereğince Vilayetler Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında Çorum’u temsil etmek üzere meclis üyeleri arasından 1 asıl, 1 yedek üyenin seçimi yapıldı.

Asıl üyeliğe AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Gözde Başak Taşkıran seçilirken, yedek üyeliğe de yine AK Parti’den Meryem Demir seçildi.

Meteoroloji uyarı! Dikkatli olun Meteoroloji uyarı! Dikkatli olun

YEŞİLIRMAK BİRLİĞİ’NDE ÇORUM’U TEMUR TEMSİL EDECEK

Daha sonra ise Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin meclis ve encümeni oluşturabilmesi için 1 asıl, 1 yedek üye belirlendi. Asıl üyeliğe İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, yedek üyeliğe ise Ali Özdanacı seçildi.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak tarafından Vilayetler Birliği ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin görev ve sorumlulukları hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

Meclis toplantısında ayrıca Çorum merkez Bahçelievler Mahallesi 1492 ada 1 parsel 6462 m2 yüzölçümlü, şehir imar planında okul yeri olarak ayrılan taşınmazın İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına 25 yıl süreyle tahsisinin yapılması hususu görüşülerek kabul edildi.

İl Genel Meclisi, dönemin üçüncü toplantısını 16 Nisan Salı günü saat 11.00’de yapacak.