İş hayatını Ankara’da başarılı bir şekilde sürdüren Harun Uysal, Bayat’ta çalışmalarına hızlı başladı. Bayatlı hemşerileri ile buluşan, esnaf ve STK ziyaretlerinin yanı sıra ev ziyaretleri de yapan Uysal, gittiği her yerde sıcak ve yakın ilgiyle karşılaşıyor.

Hemşerileri ile hasret gideren, birebir görüşmeler yaparak sorun ve dertlerini dinleyen Harun Uysal, Belediye Başkanı seçilmesi halinde memleketi Bayat’a yapacağı projeleri anlatıyor.

Bayat’ın ülkemizin en küçük ilçelerinden biri olduğunu ve kabuğunu bir türlü kıramadığını ifade eden Uysal, Bayat için şimdiye kadar mücadele veren, emek harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Bayat’ın ismiyle, konumuyla çok özel bir ilçe olduğunun altını çizen Harun Uysal, “Bayat’ımız Oğuzların 24 boyundan biridir. Dede Korkut Destanları içerisinde yer alır. Kahramanlık ruhunda, tarihinde vardır” dedi.

BAYAT ARTIK KABUĞUNU KIRMALIDIR

Bayat’ın artık makus talihini yenmesi gerektiğini söyleyen Uysal, Bayat için yapacağı projeleri ise şöyle sıraladı: “Birinci önceliğimiz tarım ve hayvancılıktır. Hayvancılık bizim bölgemizin kalkınması için alternatif olabilir. Kunduzlu yaylasında, Kuşça Çimeni yaylasında yetişen hayvanlarımız sadece bölgenin değil belki de Türkiye’nin birçok yerinin et ihtiyacını karşılayacaktır.

TARIM VADİSİ PROJESİ

Tarım Vadisi Projesi ile büyükbaş, küçükbaş ve beyaz et sektöründe söz sahibi olabiliriz. Bayat’ı bu bölgenin et ve hayvan pazarı haline getirebiliriz. Biliyorsunuz ki, büyükşehirler mandıracılık açısından uygun mekanlar değildir. Bayat, Ankara’ya yakınlığı ile bir fırsattır.

Bunun için Bayat’a Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için mücadele vereceğim. Bayat’ta üretilen tarım ve hayvancılık ürünleri kooperatifler aracılığı ile satışını da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile de pazarımızı genişleteceğiz. Başarılı çalışmalara imza atan Ziraat Odamız bu noktada çözüm ortağımız ve paydaşımız olacaktır.

İkinci önceliğimiz turizm olacaktır. Yaylalarımızı yazın yayla turizmine, kışın kış turizmine uygun hale getireceğiz. Eğer tesislerimizi kurarsak, kış aylarının bereketinden biz de istifade edebiliriz. Ilgaz gibi, Abant gibi, Kayseri gibi bizim yüksek yerlerimizde de kış sporları yapabiliriz. Konuyla ilgili olarak alt projelerimiz de hazır.

Hayata geçireceğimiz tüm projeleri, konutları, dükkanları, iş yerlerini turizm açısından cazip gelecek bir mimaride inşa edeceğiz. Bayat’a gelen bir kez daha gelmek isteyecek.

MARKA ŞEHİR BAYAT

Yaptığımız her şeyi marka haline getireceğiz. Marka olduğumuz zaman göreceksiniz ki, burada yaşayan herkesin yüzü gülecektir. Bayat’a has ürünlerimizi coğrafi işaretli ürünler haline getireceğiz. Bayat’a yapacağımız yatırımlarda ilk olarak marka değerini ortaya koyacağız.

SAKİN ŞEHİR BAYAT

Bayat’ı özellikle emekliler için huzur içerisinde yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz. Diğer il ve ilçelerde yaşayan emeklilerimiz için Bayat cazip bir noktaya gelecektir. Bu şehrin ne kadar özel ve önemli olduğunun farkındayım. Bayat’ı sakin şehirler (Citta Slow) arasına katacağız. Böylece dünya literatürüne sokacağız.

EĞİTİME DEĞER VEREN BAYAT

Okumak isteyen herkesin önünü açacağız. Destek olacağız. Onların sorunlarını çözeceğiz. (Benim elimden tutan olmadı!) diyen kalmayacak.

ENERJİSİNİ ÜRETEN ŞEHİR

Günümüzün en önemli sorunu enerjidir. Enerji sorunu çözenler kazanıyor ve kazandırıyor. Bayat’ın kendi enerjisini üretmesi için güneş enerjisi tarlaları ve rüzgâr enerjisi gülleri kuracağız. Bu ürettiğimiz enerji ile finansmanı sağladıktan sonra halkımıza ucuz enerji katkısı sağlayacağız.

KONAKLAMA SORUNU BİTECEK

Bayat’ımızı sadece yaşayanların değil, misafirlerinin de mutlu olduğu, bu mutluluğun yüzlere aksettiği bir şehir haline getireceğiz. İnsanlar Bayat’a tatile, iş görüşmelerine geldiklerinde (Nerede kalırız ne yeriz ne içeriz?) diye düşünmesinler.

Esnaf ve sanatkarımız büyük holdinglerle mücadele edemiyor. Esnafın ucuz ürün temin edebilmesi için çalışmalar yürüteceğiz, birlikler oluşturacağız. Sıkıntıda olan esnafımıza sahip çıkacağız.

ORTAK AKIL

Bayat Belediyesi’nden öğrencilere deneme sınavı desteği Bayat Belediyesi’nden öğrencilere deneme sınavı desteği

Gelin, bu güzel ilçeyi, herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir haline getirmek için el ele çalışalım, fikirler üretelim ve hayata geçirelim. Gelişen dünyanın tüm avantaj ve imkânlarını, Bayatımıza kazandırarak geleceğimizi şekillendirelim.

ENGELSİZ BİR BAYAT

Bayat üzülerek söylemek istiyorum ki, trafik sorunu olan, park sıkıntısı bulunan, engelliler için sıkıntılı bir şehirdir. Dar bir bölgeye sıkışıp kaldık. Engellilerimiz ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran bir yapılanmaya imza atacağız.

TOKİ İLE ORTAK İNŞAAT PROJELERİ

Bayat’ın konut sorunu, sanayi sitesi kurulumu, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tesisi gibi konularda TOKİ ile ortak projeler geliştireceğiz. Bayat’a yapılacak TOKİ konut projesine büyük talep olacaktır.

ŞEHİR MECLİSİ

Muhtarlarımızı, çalışanlarımızı, esnaflarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, spor kulüplerimizi, iş adamlarımızı dinleyeceğim. Sorunları tespit edip, çözüm önerilerini alacağım.

KAYNAK İÇİN KAPILARI AŞINDIRACAĞIM

Projelerimize kaynak bulma, makine parkımızı geliştirme, istihdam gibi her konuda Ankara’da kapıları aşındıracağım. AB Projelerine başvuracağım. Tüm bu hedefler için, parti ve siyasi kimlik gözetmeden her kurum ve kişiyle Bayat için ne yapabiliriz diye görüşeceğimizi, birliğin, beraberliğin ve bunun getireceği huzurun inşası ve devamlılığı için, canımı dişime takarak ve sadece Bayatımızı ve insanımızı düşünerek hareket edeceğimi beyan ediyor ve söz veriyorum.

Gelin turistik imkânları zengin, spor dallarında iddialı, bilim insanları, sanatçıları ve en önemlisi halkıyla bir ve beraber olan, yüksek yaşam kalitesine sahip bir Bayat kuralım. Bunlar bizim hasretimiz, bunlar hepimizin özlemi. Bunlar bizim hedefimiz…”