Ankara’da yaşayan, Türkiye’deki yatırımları ile çok sayıda istihdam sağlayan Çorumlu İş Adamı Halis Durkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Çorum milletvekili aday adayı oldu.

2711 kayıt numarası ile CHP Genel Merkezi'ne giderek adaylık dosyasını sunan Durkaya, hayırseverliliği ile tanınıyor.

Ankara ve İstanbul’da özel hastaneleri bulunan Halis Durkaya’nın asıl mesleği ise öğretmenlik. Büyük Palabıyık Köyü doğumlu olan Halis Durkaya’nın ileriki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısı ile başvurusunu duyurması bekleniyor.

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumun ancak CHP iktidarı ile çözülebileceğini belirten Durkaya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile birlikte ekonomiye olan güvensizlik sonucu neredeyse tamamen geri çekilen dış sermayenin tekrar yatırımlara başlayacağını, yatırımlar ve üretimin tekrar başlaması ile birlikte istihdamın da artarak ülkeye refah geleceğini vurguladı.

Halkın iktidarın yanlış politikaları nedeniyle enflasyon altında ezildiğini, insanların büyük bölümünün mecburi ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini anlatan Durkaya, artık laf yapmanın değil, iş yapmanın zamanının geldiğini vurguladı.