Çorum’da zafer kutlamaları, sokakları dolduran vatandaşların coşkusu ve Türk bayraklarıyla renklendi. Çorum halkı, Erdoğan'ın yeniden seçilmesini Kadeş Barış Meydanı'nda görkemli bir kutlama programıyla taçlandırdı.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Çorum’da zafer kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu. Sokaklara çıkan Çorum halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesini Kadeş Barış Meydanı’nda görkemli bir kutlama programı ile gerçekleştirdi. Türk bayraklarıyla meydanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum halkına teşekkür etti. 

“Çorumlu kardeşlerime teşekkür ediyorum”

Seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Aşgın Çorum’un yüzde 64,78’lik rekor bir oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiğini ifade etti. Verdikleri desteklerden dolayı Çorum halkına teşekkür eden Başkan Aşgın “Allah’ın izniyle zafer inananlarındır ve zafer yakındır dedik. Rabbimize binlerce kez hamd ediyoruz. Bizi mahcup etmedi ve bizlere zafer nasip etti. Bu zaferin büyüklüğünü ve güzelliğini bu meydan bize yansıtıyor. Çorumlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz burada milletin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini görüyoruz. Karşı tarafta ne kadar şer odak varsa birleşti ve yine Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkamadılar. Hamdolsun bugün Kudüs’te Mescid-i Aksa’da Filistinli kardeşlerimiz şükür namazları kılıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci döneminde Ayasofya kurtuldu, Azerbaycan Karabağ kurtuldu. Bu aziz Türk milletine yetmez, daha kurtarılacak Kerkük, Doğu Türkistan ve Kudüs var. Bu zafer Allah’ın izniyle bunu müjdeliyor. Bu zaferi yaşatan Rabbime hamd ediyorum, şükrediyorum.”  dedi. 

Cumhur ittifakı destekçilerine de teşekkür eden Başkan Aşgın, “Bizi asla yalnız bırakmayan, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında ölümüne duran Milliyetçi Hareket Partisi’ni, Büyük Birlik Partisi’ni, AK Partimizi, Yeniden Refah Partisi’ni, Demokratik Sol Parti’yi ve aziz milletimizi hürmetle saygıyla selamlıyorum.” dedi.

“Bu daha yeni bir başlangıç”

“Seçim sonuçlarının ve Türkiye Yüzyılının ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” diyen Başkan Aşgın “Milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullandı.  Bu daha yeni bir başlangıç. Bu Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, bu Türkiye Yüzyılı. Türkiye Yüzyılı’nda devletinin arkasında, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durmadan, yorulmadan, usanmadan dimdik durmaya devam edeceğiz. Zaferimiz mübarek olsun, yarınlarımız aydınlık olsun. Türkiye Yüzyılı kutlu olsun.” dedi. 

Cumhurbaşkanı’nın zafer konuşmasını ayakta izledi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Külliyesi’nde yaptığı zafer konuşmasını Kadeş Barış Meydanı’nda dev ekrandan izledi. Meydanı dolduran binlerce kişi ile yaklaşık bir saat boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta dinleyen Aşgın, “Böylesine tarihi bir anı hemşehrilerimizle saatlerce ayakta izledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın zafer konuşmasında da belirttiği gibi kazanan Türkiye oldu.” diye konuştu.

Haber Merkezi