Çorum Ziraat Odası Meclis Kurulu, Ocak ayı olağan toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Sadettin Karaarslan başkanlığında yapılan toplantıda odaya yapılan yeni kayıt ve kayıt silmeler görüşüldü ve karara bağlandı.
Toplantıda; odanın ve odaya bağlı İşletmelerin 2013 yılı gelir gider durumu bilgilendirmesi yapıldı. 2014 yılı aidatlarının 2013 yılında olduğu gibi personel özlük hakları ve yurt içi gündeliklerinin birlik talimatları doğrultusunda aynen devam etmesi kabul edildi.

ZİRAAT ODASI YAĞMUR DUASI DÜZENLEYECEK
Son günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle yapılacak eylem planı konusunda başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlarla görüşülmesi, geniş katılımlı bir yağmur duası için öncülük yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sayan’a görev ve yetki verilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca kuraklık riskinin sonbahar kuraklıkları da dahil olmak üzere Tarım Sigortaları kapsamına alınması ve buna bağlı olarak köylerde bulunan işletme binalarının da sigorta kapsamına alınması için Birliğe teklifte bulunulması görüşüldü.

TARIM SİTESİ HEDEFLENİYOR
Meclis toplantısında ayrıca Ziraat Odası’nın çiftçiler adına ileriye dönük çalışmaları kapsamında çiftçiye hizmet götüren başta yetiştirici ve üretici birlikleri olmak üzere diğer kuruluşların bir araya toplanacağı bir Tarım Sitesi oluşturulması  ve bu sitenin hizmetlerin bütünlüğü açısından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yakın olması düşünüldüğünden bu konuda diğer örgütlerle birlikte Belediye Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması benimsendi.
Çorum’un belirli bölgesinde toplanan Borsa, Hal, Şeker Fabrikası, Ofis gibi çiftçilerin ürünlerini değerlendiren kuruluşlara, ürünlerin şehir içi ve Çevreyolu trafiğini aksatmadan ulaşabilmesi için geliştirilen imar planlarında gerekli düzenlemelerin geleceğe dönük düşünülmesi için ilgili makamlara teklif götürülmesi de toplantıda görüşüldü.
Toplantıda alınan kararlarla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Meclis Başkanı Saadettin Karaarslan, “Belediyemiz tarafından modern bir sebze haline kavuşturulan ilimizde yeni hal yasası çerçevesinde yapılan düzenlemelerde üreticilerimize ve birliklerimize yardımcı olmak üzere odamızın öncülük etmesi, gerektiğinde kurulacak geniş katılımlı bir şirkete ortak olmak üzere birlikten gerekli iznin istenmesi oylandı ve kabul edildi” dedi.
Karaarslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Odamız yerleşim düzeni yeniden gözden geçirilerek İşlem servisinin giriş katta bulunan ilaç mağazasının yanına alınması, işlem servisi olarak kullanılan katın danışmanlık hizmetleri ve okuma salonu olarak düzenlenmesi karar altına alındı.”