Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı, “Yetimin malına göz diken varsa, sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ancak kimse uluslararası oyunu gizlemek için yolsuzluk iddialarını kendine perde yapmasın” dedi.
Ahmet Saatcı, güncel olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Son günlerde ortaya çıkan tablo, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo değildir. Bugün Arakanlı, Suriyeli, Mısırlı, Gazzeli yetimin ve mazlumun ümidi olan ülkemizde hiç kimsenin darbecilerin, hayırcıların ekmeğine yağ sürmeye hakkı yoktur” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin, son yıllardaki demokrasi yolculuğuyla önemli kazanımlar elde etmesinin yanı sıra siyasi ve ekonomik istikrarın içte ve dışta bazı güçleri rahatsız ettiğini ifade eden Saatcı, “Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, ilk olarak Taksim Gezi Parkı olaylarını organize ettiler. Burada dik duran ve millete oynanan oyunu bozan hükümete şimdi yeni bir oyun oynanıyor. Bu oyunda iç ve dış güçlerin işbirliğini görüyoruz. Küresel bir senaryonun içine yerleştirilmiş yolsuzluk iddiası üzerinden ülke karıştırılmak isteniyor. Memur-Sen olarak, hiç tereddüt etmeden yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Medeniyet değerlerimizin hükmü açıktır, rüşvet alan da veren de suçludur. Yetimin malına göz diken varsa, sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ancak kimse uluslararası oyunu gizlemek için yolsuzluk iddialarını kendine perde yapmasın. Rahmetli Adnan Menderes’ten rahatsız olanların gayesi neyse, Turgut Özal’dan, Muhsin Yazıcıoğlu’dan, Necmettin Erbakan’dan rahatsız olanlar bugün yine ülkenin seçilmiş başbakanı üzerinden ülke istikrarını hedef alıyor. Yasama, yürütme, yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi  bugün yara almış, devlet çatışmasına dönmüş gözüküyor. Bu, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo değildir. Onun için hukukun üstünlüğüne yeniden geçmemiz lazım. Bugün Arakanlı, Suriyeli, Mısırlı, Gazzeli yetimin ve mazlumun ümidi olan ülkemizde hiç kimsenin darbecilerin, hayırcıların ekmeğine yağ sürmeye hakkı yoktur.”
Memur-Sen olarak, kavgadan değil, diyalogdan yana olduklarını belirten Saatcı, “Memur-Sen, hatır değil, tavır sendikacılığı yapmaktadır. 2012 yılı toplu sözleşmesinde çalışanlara yapılan yanlışa karşı iş bırakma eylemi gerçekleştirerek, kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı yaptık” dedi.