Eğitim İş Çorum Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Saim Erdoğan, öğretmenevleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, “ Yargı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenevlerinde sürdürülen keyfiyete dur dedi. Devlet memurları Yiyecek Yardım Yönetmeliği gereği kamu kurumları sosyal tesislerinde kurum çalışanlarına yemek çıkarılmaktadır. İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çorum Öğretmenevinde de Milli Eğitim Çalışanlarının yararlanacağı şekilde yemek çıkarılmaktadır. Ancak, bu yemekten yararlanma konusunda yıllardır idari personel (Müdür, memur, hizmetli vb.) düşük ücretle yemek yediği halde öğretmenler güya kendi tesislerinde adeta ötelenerek daha pahalıya yemek yiyebilmektedir” dedi.

“Çıkarılmakta olan bu yemek ücretleri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yıllardır mevzuata aykırı olarak keyfiyetle belirlenmektedir. Mevzuata uyulması yönünde yaptığımız çağrı ve başvurulara rağmen keyfiyete devam edilmiştir” ifadelerine yer veren Saim Erdoğan, “Eğitim İş Çorum Şubesi Hukuk Sekreterliği olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan itirazların reddedilmesi üzerine zorunlu olarak Çorum İdare Mahkemesine iptal davası açılmıştır. Çorum İdare Mahkemesinin talebimizi reddetmesi üzerine Samsun Bölge idare Mahkemesine itiraz edilmiş ve bu itirazımızda talebimiz yönünde kesin karara bağlanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden karar gereği uygulamayı en kısa zamanda mevzuata uygun hale getirerek yıllardır süren hukuksuzluğa ve mağduriyete son vermesini bekliyoruz.

Eğitim İş Çorum Şubesi olarak eğitim çalışanlarının haklarının ihlal edildiği her durumda sendikal tutumun gereği davranmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.