TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Yeni Çorumspor, evinde ağırladığı Gümüşhanespor’a 0-1 mağlup oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Yeni Çorumspor, ligin üçüncü haftasında Gümüşhanespor’u konuk etti.

Geçtiğimiz hafta İnegölspor deplasmanından son dakikada Onur’un çıkardığı penaltıyla üç puana ulaşan Yeni Çorumspor, ligdeki çıkışını sürdürmek için sahaya çıktı. Kırmızı-siyahlılar, ligin üçüncü haftasında Gümüşhanespor’u konuk etti. Dün Dr. Turhan Kılıçcoğlu Stadyumu’nda saat 16:00’da başlayan maçı Ankara bölgesinden klasman hakemi Onur Bingöl yönetti. Bingöl’ün yardımcılıklarını Ankara bölgesinden klasman yardımcı hakemi Çağlar Mehmet Uludağ ve Ankara klasman yardımcı hakemi Serdar Osman Akarsu yaptı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taran Yeni Çorumspor oldu. Rakibini önde karşılayan kırmızı-siyahlılar, yaptığı presle rakibe top yapma imkanı tanımadı. Henüz 7. Dakikada sağ kanattan bindiren Kerem’in ortasını savunma savuşturdu. Maçın ilerleyen dakikalarında Yeni Çorumspor’un en önemli atağı 22. Dakikada geldi. 22. Dakikada bir anda sol kanatta topla buluşan Murathan, güzel bir orta açtı. Ancak kırmızı-siyahlılardan hiçbir futbolcu topa dokunamadı.

dakikada ise sağ kanattan bindiren Gümüşhanespor’da Ahmet topla buluştu. Bir anda Çorumspor’un genç kalecisi Onur ile karşı karşıya kalan Ahmet, topu üstten auta attı.

Maçın ilk yarısı karşılıklı ataklardan sonuç alınamayınca 0-0’lık skorla tamamlandı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf yine Yeni Çorumspor, oldu. Baskılı bir oyun ortaya koyan kırmızı siyahlılar, kontra bir ataktan talihsiz bir gol yedi. Dakikalar 56’yı gösterdiğinde topla ceza sahası dışında buluşan Burak Sarı’nın şutu savunmadan döndü. Seken topla buluşan Mert Çakır, ceza sahası dışından vurduğu şutla topu Yeni Çorumspor ağlarıyla buluşturdu.

Bu dakikadan itibaren maçta tempo arttı. Beraberlik golünü atmak için çabalayan kırmızı-siyahlılar, yarattığı ataklardan sonuç alamadı. Karşılaşmanın devamında da bulduğu pozisyonu değerlendiremeyen Yeni Çorumspor, karşılaşmadan 1-0’lık skorla mağlup ayrıldı.

MAÇ SONUNDA OĞUZ ISLIKLANDI, BAŞKAN TARAFTARA TEPKİ GÖSTERDİ

Maç boyunca Yeni Çorumsporlu orta saha oyuncusu Oğuz Mataraca’nın top kayıpları kırmızı-siyahlılar olumsuz etkiledi. Bu duruma sessiz kalmayan seyirciler de karşılaşmanın sonunda Oğuz Mataracı’yı yuhaladı. Yeni Çorumspor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, Oğuz’u teselli ederken, oyuncuyu ıslıklayan taraftarlara da “Olmaz böyle diyerek” tepki gösterdi.

Bu sözlerin ardından daha sinirlenen taraftarı Kulüp Menajeri Oğuzhan Yalçın sakinleştirdi.

HAKEMİN KARARLARI TARTIŞMA YARATTI

Maçta başka tartışmalı konu ise hakem oldu. Karşılaşmanın hakemi Onur Bingöl’ün verdiği kararlar hem tribünden hem de Yeni Çorumspor’un tepki gördü. Özellikle 2 net penaltı pozisyonunda rakip lehine karar veren hakem, tartışmalı sarı kartlara da imzalar attı.

SEYİRCİ YARAMADI

Geçtiğimiz sezon evini adeta kaleye çeviren Yeni Çorumspor, bu sezon seyircisiyle buluştuğu ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Yeni Çorumspor’un ligdeki puanı 6’da kalırken, 4. Sıradaki yerini de korudu.