Yeni Çorumspor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, sezon sonunda kulübün isminin değişebileceğini açıkladı.

Yeni Çorumspor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, sezon sonuna kadar Yeni Çorumspor isminden yeniyi kaldıramamaları halinde kulübün ismini Çorum FK olarak değiştireceklerini açıkladı.

Yeni Çorumspor Kulüp Başkanı Fatih Özcan, dün kulüp tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi. Hedef 19 bin forma kampanyasıyla ilgili bilgiler veren Başkan Özcan, “ “Çocuklarımıza Çorumspor sevgisini aşılamak istiyoruz. Şehrimizde 19 bin formayı çocuklarımıza ulaştırmayı hedefledik. Bu hedefimize de ulaşacağımızı düşünüyorum. Böyle bir projeyle herkesi Çorumspor formasıyla buluşturmayı amaçladık. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Şuana kadar 30 bin TL gibi bir rakam kulübümüze girmiştir. Tedarikçi firmanın ücreti ödenmiştir. Çorum’da Çorumspor formasının ulaşmadığı evladımız kalmasın. Bu projeye sahip çıkalım” diye konuştu.

İSİM DEĞİŞİYOR

Sezon sonunda bir isim değişikliği planladıklarını vurgulayan Özcan, “Bu sene Çorumspor’un yenisini kaldırdım kaldırdım, kaldıramazsam kulübün ismi Çorum FK olacak. Çakma Çin malı gibi Y. Çorumspor olmuyor. Bu yeniyi kaldırmak istiyorum. Eğer bu prosedürü kaldıramazsak 3 yıllığına Çorum FK ismiyle oynayacağız. Eski kulübü alıyoruz, kulübün isim değişikliğini yapıyor, o ismi alabilmemiz için 3 yıl gerekli. O 3 yılı da Yeni Çorumspor ile geçiremiyoruz, çünkü eskiyi Yeni Çorumspor yapacağız. Biz de 3 sene Çorum FK ile devam edeceğiz. Bu sürecin sonunda da Çorumspor logomuzu şerefle taşıyacağız” dedi.

“MALİ BAĞIMSIZLIK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ciddi projelerle Çorumspor’un mali bağımsızlığını oluşturmaya çalıştığını belirten Özcan, “Çorumspor’un yarınlarının sağlam zeminler üzerinde durabilmesi için çalışıyorum. Kulübün kimseye ihtiyacı olmadan kendini götürebileceği ciddi projeler hayata geçiriyoruz. Çorumspor benim babamın malı değil. Burada gelip geçici görevlerdeyiz. Bana kızıp destek vermemezlik yapmayın” ifadelerini kullandı.

“STORE’DA HER BÜTÇEYE UYGUN FORMA”

AVM’de açılacak Yeni Çorumspor Store’da 3 farklı fiyatta forma satışı yapılacağını açıklayan Başkan Özcan, “Store içine 250 bin TL bulmamam gerekiyordu. O store’a malı indirmek için sıcak para gerekiyordu. O sorunu çözdük. Ürünleri o store’a indirdik. AVM’den de bir depo verildi. Ürünlerimiz orada muhafaza ediliyor. Asıl büyük store stadımızda açılacaktır. İki tane firma ile anlaştık. Adidas’ın tüm ürünleri AVM’de satışı gerçekleşecek. Bunların yanında her bütçeye uygun olması açısından. 99, 159 ve 199 TL’lik formalarımız satılacak. Takımımızın giydiği formalar 199 TL’den satışa sunulacak. Bir diğer ürün ise 159 TL’den satışa sunulacak. Bu da bütçelere göre ayarlanmıştır. Bir de Kapspor ile anlaştık. Bu da her kesime hitap edilebilmesi adına 99 TL’dir. Birebir formalarımızın aynıdır. Fason, çakma, merdiven altı değildir. Store’a giren boş çıkmasın. Adidas’ın maliyetleri pahalı. Biz çok da bir kar beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Eski Çorumspor ruhunu tekrar kazanmaya başladıklarını kaydeden Başkan Özcan, “Orada mücadele eden bir takım var. Bunu da elimizde tutmaya çalışıyoruz. Ben her maçtan önce kampa girerim. Bu hafta sonu oynanacak Manisa maçı öncesinde ben de kendimi hazırlıyorum. Bu tip maçlar sadece sahadaki mücadeleden oluşmaz. Bu büyük camiaların hep birlikte yükü kaldıracağı maçlardır. Hem şehir hazırlanacak, hem yönetim, hem taraftarlarımız, hem futbolcularımız, hem teknik ekip hazırlanacak. Tüm dinamikler hazırlanırsa burada cehennemi rakibe yaşatırız. Göğsümü gere gere Çorum bir futbol şehridir dedirttireceğiz. Çorum, bir futbol şehri olmaya aday. Efsaneye veda ettikten sonra bu şehir futboldan biraz uzaklaştı. Çok şükür bu ölü toprağı üzerimizden kalktı. Çorumspor tekrar eski günlerine dönecektir” dedi.

“DERNEK KURULUYOR”

Yeni Çorumspor A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 49’unun derneğe devredileceğini ifade eden Özcan, “Dernek kulüpler için bir dernek. Gelen tepkiler üzerine derneği kuruyoruz. Dernekte hırsızlık yapılır, A.Ş.’de yapılamaz. İnsanlar buna neden kafayı taktı bilmiyorum. Dernekte hırsızlık yaparsın, A.Ş.’de yapamazsın. Derneğimiz kuruluyor. 500 TL giriş aidatıyla başlıyor. Yüzde 49’u derneğe devredilecek. Yüzde 51’i A.Ş. yönetiminde kalacak. A.Ş.’yi dernek, derneği A.Ş. denetleyecek” diye konuştu.