'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni tüm birimlerinde uygulayan YEDAŞ, çalışanlarını periyodik sağlık testinden geçirdi.
Genel Müdür Türkoğlu, “Elektrik soyut bir metadır. Gözle görülmez, ancak temasla hissedilir ve iş kazalarına oldukça kolay yol açar. Çalışanlarımız dikkatli olmalıdır” dedi
İş kazalarının ve risklerinin en asgari düzeye indirilmesi için 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi' standartlarını şirketinin çalışma alanlarının her biriminde uygulayarak ‘OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ belgesini Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde almaya hak kazanan YEDAŞ, personellerini periyodik sağlık kontrolünden geçirdi.
Samsun’da özel bir hastane tarafından gerçekleştirilen sağlık kontrolünde çalışanların, Kalp ve Akciğer Grafiği, Kan Tahlili, Solunum Fonksiyon Testi, Kulak İşitme Testi ve Göz muayeneleri yapıldı. Samsun İl Koordinatörlüğü ve diğer ilçelerdeki çalışanlarının geçtiği testlerde, herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmadı. Çalışanların sık sık periyodik muayenelerinin yapıldığını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, iş sağlığı ve güvenliği, sanayileşme sonrası iş yerlerinde yaşanan kazalar ve ortaya çıkan meslek hastalıkları nedeniyle son dönemde oldukça önem kazandığını belirtti.

İŞÇİ SAĞLIĞI OLDUKÇA ÖNEMLİDİR
Genel Müdür Türkoğlu, “Çalışma hayatını etkileyen pek çok risk vardır ve bu riskler hem çalışanı hem işvereni hem de ekonomiyi olumsuz yönde etkilediği bilinen bir gerçektir. Uluslararası şartlara ve yasal gereksinimlere uygunluğun zorunlu olması gerekir. İşçi sağlığına zarar verebilecek kaza ve diğer etkenlerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli, bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi, tedbirlerin alınması gerekir. İşte biz bu sisteme İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi diyoruz.

Kaliteli hizmet yönünden Avrupa'yı hedefleyen YEDAŞ, bu konuda da önlemlerini alıp, eğitimlerini tamamlayarak, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni içeren OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almıştır ve çalışma alanlarının her bölümünde bu kuralları uygulamaya başlamış ve devam etmektedir” dedi.

“İŞ KAZALARINI ‘EN ASGARİ’ DÜZEYE İNDİRMEK İSTİYORUZ”
YEDAŞ olarak bu çalışmamızla şirketindeki iş kazalarını da Avrupa'daki düzeye indirmeyi hedeflediklerini belirten Türkoğlu, şöyle devam etti:
“Biz tüm çalışanlarımızı ferdi kaza ve mali mesuliyet sigortası yaptırdık. Tüm iş risklerini kişisel hatalardan kaynaklanması dışında bertaraf ettik. Yani bir bakıma bu belge kolay alınmıyor. Ama burada işçilere düşen önemli görevler vardır. Elektrik soyut bir metadır. Gözle görülmez, ancak temasla hissedilir ve iş kazalarına oldukça kolay yol açar. Çalışan arkadaşlarımızdan kendine aşırı güven yerine iş güvenliği tedbirlerine dikkat ederek çalışmaları gerekmektedir. Ne olursa olsun hem iş güvenliğini, hem de kendi güvenliğini, belirlenen risk analizlerini yaparak, gerekli tüm tedbirleri alarak yapmaları gerekir."