Çorum’un İskilip İlçesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden olumsuz hava şartları enerji nakil hatlarının üzerini buzla kaplarken, YEDAŞ, enerji sürekliliği amansız bir mücadele örneği gösteriyor.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi, Çorum’un İskilip İlçesi’nde yaklaşık 10 gündür aşırı sis ve buna bağlı oluşan yaklaşık 40 cm’lik buza karşı ‘kesintisiz enerji’ çabası veriyor. Buz yükünün enerji nakil hatlarına zarar vermesi nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerine anında müdahale ediyor. 24 saat aralıksız çalışan YEDAŞ Çorum İl Koordinatörlüğü, verilen çabanın doğa şartlarına karşı insan üstü bir mücadele olduğu vurgusunu yaptı.
Bölgede yaşanan olumsuz hava şartlarının enerji nakil hatlarına bağlı iletkenlerin kopmasına ve traverslerde bükülmelerin meydana gelmesinden kaynaklı zaman zaman elektrik kesintilerinin yaşandığı belirten Çorum İl Koordinatörlüğü yetkilileri, “Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji için tüm ekiplerimiz sahadadır. Her türlü olumsuz hava şartlarına rağmen, kesintisiz ve kaliteli enerji sloganıyla yola çıkan YEDAŞ, en zor şartlara rağmen arızaları tespit edip, anında müdahale etme çalışmasını sürdürmektedir” dedi.

“24 SAAT ARALIKSIZ SAHADAYIZ”
Yetkililer, buzlanmaya karşı verilen mücadele ile ilgili şunları söyledi:  “13.01.2014 tarihinde daha da artan olumsuz hava şartları, İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçelerini besleyen Obruk HES. 477 iletkenli Enerji Nakil Hattı ve alternatifi olan Çorum TM II -Tozluburun Enerji Nakil Hattı’nın arızalanmasına neden oldu. 

Arıza ekiplerimiz, ulaşmanın bile çok zor olduğu bölgelere giderek, akşam saatlerinde ilçelere elektrik vermeyi başarmıştır.  Bölgede devam eden olumsuz hava koşullarından dolayı kısım kısım elektrik kesintileri yaşansa da arıza ekiplerimiz 24 saat kesintisiz elektrik için çalışmalarını sürdürüyor.”