Genel Sağlık İş Sendikası Çorum Temsilcilik Başkanı Yalçın Çiftçi, Çanakkale Zaferinin ulusumuzun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolü olduğunu söyledi.
Çanakkale savaşlarının sıradan bir mücadele değil, büyük Türk Milleti’nin gösterdiği yüksek fedakârlığın ve kahramanlığın abidesi olduğunu ifade eden Çiftçi, Atatürk’ün askeri dehası ile Türk askerinin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancının bu zaferin temelini oluşturduğunu kaydetti.
Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Yalçın Çiftçi, açıklamasında şöyle dedi:
“18 Mart 1915 de yapılan Çanakkale savaşı ile normalde 2 saat içerisinde işgal edileceği düşünülen bir ülkenin nasıl direndiğini ve kanının son damlasına kadar savaşarak nasıl başarıyla çıktığını ve tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ diye nasıl not düşüldüğünü gösteren emsalsiz bir savaştır.
Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır.
Emperyalist saldırıya karşı bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan değerleri daima yüceltmeliyiz.
Çanakkale’de, bu güzel cennet vatanımız için omuz omuza savaşarak Cumhuriyeti bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canlarını bağımsızlık ve vatan için feda eden kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türk Ulusu, bu dirilişi gerçekleştirenleri asla unutmayacaktır. Çanakkale Zaferimizin 101. yılı kutlu olsun”